mfc nagradaUručene nagrade za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti direktoru MCF MegaCom Filma

Najdragocenija filmska ustanova u našoj zemlji juče je proslavila 65. rođendan. Tim povodom u novom zdanju Kinoteke u Uzun Mirkovoj ulici održana je svečanost u okviru koje su dodeljena priznanja Jugoslovenske kinoteke za doprinos filmskoj umetnosti: Zlatni pečat i Plaketa Jugoslovenske kinoteke.
Direktoru distributerske kuće MCF MegaCom Film Igoru Stankoviću na sinoćnoj svečanoj dodeli uručena je Plaketa Jugoslovenske kinoteke za doprinos filmskoj umetnosti. Zlatni pečat Jugoslovenske kinoteke, dobili su reditelj i profesor Miša Radivojević i glumica Mira Banjac. Na listi dobitnika Kinotekine plakete koja se dodeljuje od 1956. godine, našla su se još 22 imena – istaknuti glumci, reditelji i filmski radnici.
Za specijalan doprinos kulturi i filmskoj umetnosti, direktoru MCF MegaCom Filma juče je uručeno još jedno veliko priznanje – „Kapetan Miša Anastasijević“ za bogatstvo i kvalitet filmske ponude u Beogradu. Nagrada „Kapetan Miša Anastasijević“ dodeljuje se od 2000. godine u okviru projekta „Put ka vrhu“, radi afirmisanja privrednog stvaralaštva, preduzetničke kulture i društvenih vrednosti u našoj zemlji a nosioci tog projekta su novosadska Agencija „Medija invent“, univerziteti u Novom Sadu i Beogradu, uz pomoć privrednih komora u Srbiji.
Kompanija MCF MegaCom Film je današnji lider u filmskoj distribuciji, kao i organizovanju filmskih festivalskih manifestacija.

Povezana vest:  Film "Boxtrolls" vodi po broju nominacija za nagradu Eni