BijelaOvaj šarmantni čovek je većini domaće publike poznat kao Boba iz „Boljeg Života“ serije koja se na domaćim televizijama reprizira skoro 20 godina iz nepoznatih razloga. Nekima je možda poznat i kao producent, ali i kao akter u jednoj od boljih domaćih serija „Vratiće Se Rode“.

 

Ovih dana, iako često viđan u Njegoševoj ulici kako ispija viskije i pregovara sa klijentima, gospodin Bjelogrlić se prihvatio i jedne nove vrste zanimacije. Naime, rešio je biti reditelj. Njegov prvi poduhvat je film o fudbalu (iz dva dela) imenovani „Kad Je Fudbal Bio Mlad“ i „Montevideo, Bog Te Video“. Ovaj celuloidni komad će se baviti prvim nastupom fudbalske reprezentacije kraljevine Jugoslavije na Svetskom fudbalskom prvenstvu u Urugvaju 1930. godine. A i u ovom filmu, kao i u svakom drugom, smrde sledeće mirođije: Srđan Todorović, Nikola Đuričko, Aleksandar Berček, Boda Ninković, Branka Pujić, Bata Živojinović, Vojin Ćetković…

Povezana vest:  Komedija Džek i Džil od sutra u bioskopima!

Film prvi bi trebalo da nikne u bioskopima u junu 2010. godine, tu negde kad naša trenutna reprezentacija đipa po Južnoj Africi. Film drugi bi trebalo da padne na jesen.

 

Imajući u vidu da u ovoj zemlji kako koji petao ode u svet, narod se penje po autobusima i trubi do jutarnjih časova, ja se nadam da Bjela neće štedeti novaca na produkciji i da ćemo dobiti jedan pristojan domaći sportski-film-spektakl. U suprotnom nacija će da linčuje reditelja na Terazijama za primer. Ali imajući u vidu poslednjih nekoliko projekata gospodina Bjelogrlića, znam da neće.

Povezana vest:  Ferdinand - sa dve nominacije za Zlatni globus, od sutra u bioskopima!

 

Takođe, film je baziran na knjizi sportskog novinara Vladimira Stankovića.