princ_persijePremijera filma „Princ od Persije“ sutra u Centru Sava

 

Film „Princ od Persije: Pesak vremena“ britanskog reditelja Majka Njuvela, zasnovan na trećem delu istoimene kompjuterske igrice iz 2003. godine, biće premijerno prikazan sutra u velikoj sali Centra Sava, najavio je domaći distributer Taramount.

Radnja epske akcione avanture, u produkciji kompanija Volt Dizni Pikčers i Džeri Brukhajmer Films, smeštena je u mitske predele Persije 6. veka.

Dastana, uličnog nestaška, bez roditelja, koga igra Džejk Džilenhal, usvaja kralj Šaraman.

Povezana vest:  U konkurenciji niškog festivala za nagrade 13 filmova

Iako je odgajan uz Šaramanove sinove Tasa (Ričard Kojl) i Garsiva (Tobi Kebel) i podučavan mudrosti i plemenitosti od strane usvojenog oca i voljenog strica (Ben Kingsli), Dastan je ostao pomalo grubijan i odrastao je u pravog mladog ratnika.

Prema sinopsisu, nestašan princ će se nerado udružiti sa misterioznom princezom (Džema Arterton) i zajedno će se upustiti u borbu sa mračnim silama kako bi zaštitili antički bodež koji ima moć da oslobodi Pesak vremena – dar od bogova koji može da vrati vreme unazad i tako omogući onome ko ga poseduje da vlada svetom.

Povezana vest:  Film “Biser Bojane” koji je do sada videlo 130.000 gledalaca od sutra i u bioskopima širom Nemačke

Prema rečima producenta Džerija Brukhajmera, film vodi publiku u „nove svetove koje nikada ranije nisu istražili“ – u antičku Persiju, bogatu nasleđem i fantazijom, a film obiluje i akcionim sekvencama.

Njuvel je do sada režirao filmove različitog žanra – od komedija i drama „Četiri venčanja i sahrane“, „Osmeh Mona Lize“ i „LJubav u doba kolere“, preko „žestokog uličnog“ filma „Doni Brasko“, pa do „Harija Potera i vatrenog pehara“, koji je mešavina avanture i fantazije, a za svoje novo ostvarenje kaže da je „veliki, zabavan film“ i da je veoma zadovoljan što ga ima u svom opusu.

Povezana vest:  Gugl prevodilac prevodi jedan od jezika "Ratova zvezda"

U filmu, koji će na redovnom repertoaru domaćih bioskopa biti od 3. juna, igra i veteran „sedme umetnosti“ Alfred Molina.

Zanimljivo je da je tokom proteklog vikenda u SAD poslednje poglavlje animiranog filma „Šrek“ bilo gledanije i od „Princa od Persije“ i od dugoočekivanog nastavka holivudskog hita iz 2008. „Seks i grad 2“.