hladni julNeverovatan glumački trio – Majkl Si Hol, Sem Šepard i Don Džonson na velikom platnu od  10. jula u napetom trileru ,,Hladni jul“
 
Ostvarenje Hladni jul (Cold in July), konačno stiže u bioskope nakon višegodišnjeg rada reditelja Džima Mikla na njemu, i predstavlja pravi, uzbudljivi vestern film. Majkl Si Hol, Sem Šepard i Don Džonson čine neverovatan glumački trio u napetom trileru koji će publika širom zemlje biti u prilici da vidi od 10. jula u bioskopima.
Majkl Si Hol koji igra naslovnu ulogu u filmu „Hladni jul“, svetsku slavu je stekao u seriji „Šest stopa pod zemljom“ (Six Feet Under), gde je glumio homoseksualca Dejvida Fišera. Bez obzira na kontroverze koje su pratile ovaj serijal, Majkl je pokazao svoj talenat i posle završetka dobio ulogu u novoj seriji „Dekster“ (Dexter) koja je emitovana od 2008. do 2013. godine i oborila sve rekorde po pitanju gledanosti. Poslednju epizodu Dekstera, gledalo je 2. 6 miliona gledalaca širom planete.
Lik Ričarda Dejna, koga tumači u napetom trileru „Hladni jul“, Majkl Si Hol opisuje: „Loše sam se osećao kad se završila serija „Dekster“. Shvatio sam da je deo mene „pregoreo“ nakon višegodišnjeg tumačenja lika kao što je Dekster – masovni ubica koji ubije nekog i ode da pojede sendvič. Dok sam čitao scenario filma „Hladni jul“ video sam da je moj lik ubio nekoga već na prvim stranicama, ali fundimentalno se razlikovao od svih likova koje sam do sada tumačio. Po pitanju karaktera i sveta koji ga okružuje…Iskreno, uživao sam igrajući nekoga ko ume da se kaje. Film „Hladni jul“ je bio neka vrsta terapije.“
U fokusu ostvarenja „Hladni jul“ je porodični čovek Ričard Dejn (Majkl Si Hol), koji dok istražuje nepoznate zvuke u svojoj kući, jedne blage julske noći 1989. godine u Teksasu, upucava provalnika Fredija Rasela. Iako ga u gradu smatraju herojem, Dejn je u strahu za sigurnost svoje porodice, kada Fredijev otac Ben (Sem Šepard) stigne u grad. Otac upucanog mladića je bivši robijaš zaslepljen osvetom. Lokalni policajci su ravnodušni nakon incidenta i zahvalni što im je jedan prestupnik skinut sa vrata. Ričard ubrzo shvata da je on samo figura u mnogo većoj i užasnoj igri.
Povezana vest:  Žan-Klod Van Dam se razvodi peti put