SPOMENIK MAJKLU DZEKSONU

Aplauzi na svetskoj premijeri filma Darka Lungulova

Film reditelja i scenariste Darka Lungulova „Spomenik Majklu Džeksonu“ večeras je imao svetsku premijeru na festivalu u Karlovim Varima, u takmičarskom programu „East of the West“.
Publika u sali stare zgrade pozorišta u Karlovim Varima je odlično reagovala, a posle projekcije, uglavnom praćene smehom, usledio je dug aplauz, saopštila je pres služba ovog filma.
Ekipu u kojoj su bili Lungulov, glumci Nataša Tapušković i Dragan Bjelogrlić, producent Snežana Penev i koproducenti Feliks Eisele iz Nemačke i Ognjen Antov iz Makedonije predstavila je selektorka Međunarodnog programa „East of the West“ Lenka Tirpakova.
Posle projekcije, ekipa je primala čestitke uz konstatacije da je reč o ostvarenju sa humorom punim ironije i sjajnim glumačkim rolama.
Lungulov je izrazio zadovoljstvo divnim reakcijama. „Publika je jednostavno „disala“ sa filmom i pratila svaku promenu nijanse i sjajno reagovala na humor filma. Nisam mogao da poželim bolju premijeru i reakciju publike i stvarno smo i glumci i producentkinja i ja presrećni da je film počeo svoj festivalski život na ovako divan način“, rekao je on.
Sutra je na programu još jedna projekcija, posle koje će ekipa odgovarati na pitanja publike.
U kritici koja je već izašla u „Cineeuropa“ ocenjuje se da je „priča ispričana na klasičan način, kako ju je Lungulov ispričao, pravi izbor za ovu dirljivu i iskreno smešnu mračnu komediju“.
„Glumačka podela funkcioniše savršeno, oseća se jaka hemija između nekoliko glavnih junaka što je bilo nemoguće predvideti čak i za najiskusnijeg „kasting direktora“… „Spomenik Majklu Džeksonu“ je film vrhunskog kvaliteta, topla priča koja bi trebalo da prođe jednako dobro kako na festivalima tako i kod bioskopskih gledalaca“, ističe se u kritici.
Film Darka Lungulova biće prikazan 22. jula i na Pulskom festivalu. S obzirom na to da je reč o srpsko, nemačko, makedonsko, hrvatskoj koprodukciji, „Spomenik Majklu Džeksonu“ je dobio priliku da se takmiči u selekciji hrvatskog dugometražnog filma.

Povezana vest:  Donaldu Saterlendu uskoro zvezda na Bulevaru slavnih