bruce willis

Brus Vilis ‘umro muški’ na Brodveju

Američki glumac Brus Vilis (Bruce Willis) debitovao je na Brodveju u predstavi „Mizeri“ (Misery), pozorišnoj adaptaciji romana Stivena Kinga, a kritike objavljene nakon predstave u dnevnoj štampi i sajtovima nisu preterano pohvalne po glumca.Vilis glumi Pola Šeldona, pisca uspešnog serijala romana „Mizeri“.

Nakon što doživi saobraćajnu nesreću i postane nepokretan, brigu o njemu preuzima opsesivna i poremećena obožavateljka Eni Vilks, koja se predstavlja kao medicinska sestra, a koju je u nedelju uveče na Brodveju igrala glumica Lori Metkalf (Laurie Metcalf).

Povezana vest:  Ridli Skot snima drugi deo "Blejd Ranera"?

Njujork dejli njuz je Vilisov debi ocenio kao „dosadan“.

„Koliko god je bio simpatičan i promućuran u ‘Slučajnim partnerima’ (Moonlighting) i u serijalu ‘Umri muški’, Brus Vilis je smrtno dosadan u scenskoj verziji Kingovog romana“, objavljeno je u tom listu.

Entertejming vikli je ocenio: „Iako su tehnički detalji savršeni, produkcija predstave pati od nedostatka tenzije…i štaviše, zabave“.

Povezana vest:  Al Paćino: doktor Kevorkjan predstavlja nadu

Loru Metkalf je kritika ocenila kao nesumnjivo „zvezdu predstave“.

Kritika je poredi sa glumicom Kejti Bejts, koja je igrala Eni u filmskoj verziji iz 1990. godine , a za koju je dobila i Oskara. Pisca Pola Šeldona u filmu glumi DŽejms Kan.

„Metkalf ne pokušava da iskopira Kejti Bejts. Njena Eni je ‘manje zdrava i opipljivo neurotična'“, napisao je Ju-es-tudej.

Povezana vest:  Skarlet Johanson tužila francuskog izdavača

Varajeti se slaže s tvrdnjom da je glumica „prava zvezda predstave“. „Čak i u ovoj verziji koja pati od nedostatka horora, ona je uspela da kod publike izazove reakciju. Za njenu Eni publika je osetila sažaljenje“, naveo je Varajeti.