Planeta majmuna Revolucija 1Grafiti crtači šalju poruku inspirisani filmom Planeta majmuna: Revolucija

Mladi beogradski grafiti crtači u petak 18. jula, od 16 do 17h, okupljeni na terasi Studentskog kulturnog centra (Kralja Milana 48) osmišljavaće grafite inspirisani filmom Planeta majmuna – Revolucija. Radio Laguna u saradnji sa distributerskom kućom MegaCom Film, distributerom filmova studija „20th Century Fox“, kao organizatori, ovim povodom će deliti i brendirane poklone Planete majmuna najboljim umetnicima. Ceo progam će uživo moći da prate posetioci, prolaznici, kao i slušaoci radija Laguna.
Beograđani će biti u prilici da vide uživo kako izgleda stvaranje ulične umetnosti, nauče „male“ trikove oslikavanja urbanih površina i oprobaju se i sami u stvaranju grafita.
U slikanju učestvuje nekolicina grafiti crtača, među kojima su Piros, Resto i Brada, dobitnici brojnih grafiti nagrada. Grafiti umetnici potrudiće se da likove iz filma Planeta majmuna: Revolucija dočaraju na samo njima svojstven način, koristeći različite tehnike i materijale.
Tokom prvog vikenda prikazivanja u Americi film „Planeta majmuna: Revolucija“ zaradio je već 73 miliona dolara. Predviđa se da će studio „20th Century Fox“ sledećeg vikenda, zahvaljujući filmovima „Planeta majmuna: Revolucija“, „X-men: Dani buduće prošlosti“ i „Krive su zvezde“, prvi dostići zaradu od neverovatnih miijardu dolara na bioskopskim blagajnama u Americi i na taj način postaviti novi rekord u zaradi među najvećim holivudskim studijima. (Hollywoodreporter)
Beogradska publika imaće priliku da prisustvuje ekskluzivnoj premijeri filma „Planeta majmuna: Revolucija“ na otvorenom 16. jula na Kalemegdanu (tereni KK Crvene zvezde) u 21h. Karte za premijeru filma mogu da kupe preko prodajne mreže Eventim-a po ceni od 450 dinara. Uz svaku kupljenu ulaznicu, posetioci će dobiti besplatne kokice i osveženje na premijeri filma.

Povezana vest:  Zavirite u „Doba sutrašnjice“: Mila Jovović kao narko diler u distopijskom svetu