manchester unitedadidas novi sponzor Mančester Junajteda

adidas je novi sponsor Mančester Junajteda u narednih deset godina, a ovo partnerstvo počinje od sezone 2015/16!
-Uzbuđeni smo što se udružujemo sa Mančester Junajtedom, jednim od najuspšenijih klubova na svetu sa impresivnim brojem najvijača. Novo partnerstvo jasno ističe našu vodeću ulogu u fudbalu i verujemo da će nam pomoći da u budućnosti ojačamo poziciju na ključnim tržištima širom sveta – izjavio je Herbert Hainer, direktor adidas Grupe uz napomenu da tokom partnerstva očekuju povećanje prodaje i do 1,5 milijarde funti.
Mančester Junajted je jedan od najpopularnijih i najuspšenijih timova na svetu. U 137 godina dugoj istoriji klub koji je osvojio 62 pehara što im je omogućilo da stvore zajednicu od 659 miliona fanova širom sveta. U proteklih 5 godina, klub je odigrao 33 egzibicione utakmice u zemljama poput Kine, Japana i Sjedinjenih Država, a sve utakmice Premijer Lige koje su odigrane od sezone 1997/98 su bile rasprodate.
Mančester Junajted je postao još jedan od mnogih poznatih fudbalskih klubova kojima je adidas glavni sponzor kao što su Real Madrid, Bajern iz Minhena, Čelsi, Milan, Flamengo – a od sezone 2015/16 ovoj grupi se pridružuje i Juventus.

Povezana vest:  Sukob Platinija i Blatera zbog Kosova