hobbit unexpected journey 1
Evropljani vole Froda i prijatelje
 
Kada biste mogli da birate film koji sada možete da pogledate u bioskopu, bez obzira na to da li ste ga već gledali, koji biste izabrali? Kompanija Samsung sprovela je anketu koja je pokazala da bi Evropljani trilogiju Gospodar prstenova (Dve kule, Družina prstena i Povratak kralja) uvek mogli da gledaju u bioskopu.
Među Top 10 filmova koji zaslužuju da se vide na velikom ekranu našli su se i Gladijator, Matriks i filmovi o Betmenu (Mračni vitez i Povratak mračnog viteza). Jedan od četiri ljubitelja filma glasao je takođe i za tri drame sa oskarovcem Tomom Henksom – Spasavanje redova Rajana, Forest Gamp i Zelena milja.
U ovom istraživanju od ispitanika je traženo da izaberu filmove koje bi voleli da su ih gledali u bioskopu, i to sa liste koja je uključivala 30 najbolje rangiranih filmova na sajtu imdb.com snimljenih u poslednjih 20 godina.
„Svi vole da gledaju blokbastere u bioskopu radi vrhunskog doživljaja. Naš tim za inovacije je godinama radio na tome da donese taj osećaj velikog ekrana u naše domove tako da se magija tih filmova može ponovo doživeti u udobnosti vlastite kuće. Posle gledanja na stotine filmova u bioskopima širom Evrope i sa različitih mesta, otkrili smo da je zakrivljeni oblik ključ za pružanje impresivnog iskustva kao u bioskopu. Takav uvid je za rezultat imao prvi zakrivljeni UHD televizor na svetu“, rekao je Luk Mensfild, direktor evropskog odeljenja za inovacije u kompaniji Samsung.
Zakrivljeni dizajn Samsungovog UHD televizora nije samo estetski dopadljiv, već i slikama daje život kao nikada ranije, dok zakrivljeni oblik nudi dublju i širu sliku, kao i uvećano polje gledanja. Zakrivljeni televizor donosi uživanje u filmovima, serijama i sportskim događajima na potpuno nov način.
Napomena:
*Nezavisno onlajn istraživanje je obavila kompanija Kantar media na pet tržišta među ispitanicima starosti od 16 do 64 godine, po 1.000 intervjua po tržištu.
Povezana vest:  Novi Džejms Bond sa Monikom Beluči i Leom Sejdu