Zvezde 50x70cm

Španski filmovi u ciklusu „Bioskop pod zvezdama“ u KC Grad

Ciklus španskog filma „Bioskop pod zvezdama“ počinje 10. avgusta, u organizaciji Instituta Servantes u Beogradu, u bašti Kulturnog centra Grad.
Svake nedelje do 7. septembra prikazivaće se izbor raznovrsnih ostvarenja koja su dokaz pluraliteta španske kinematografije, a ulaz je slobodan, najavio je KC Grad.
Prvi na programu je film „Rođaci“ o mladiću kojeg je devojka napustila pred samo venčanje i o njegovoj dilemi šta bi pametno mogao da učini kako bi to prevazišao. Uloge igraju Kim Gutijeres, Nurija Gago, Raul Arevalo, Adrijan Lastra i Inma Kuesta.
Za 17. avgust najavljena je filmska drama „Ne plaši se“ o devojci koja je bila očeva ljubimica, ali i žrtva i koja nakon dugogodišnjeg seksualnog maltretiranja rešava da mu se suprotstavi.
Sledi 24. avgusta „Snežana“ autora Pabla Berhera – originalno viđenje popularne priče braće Grim, smešteno u ambijent juga Španije 20-ih godina prošlog veka.
Poslednje nedelje ovog meseca biće prikazano ostvarenje „Prodaće i kišu“, najavljeno kao film o filmu i film u filmu. Publika prati ekipu koja u Boliviji snima film o španskom osvajanju te zemlje radi eksploatacije zlata. Snimanje ugrožavaju protesti zbog privatizacije resursa pijaće vode i zakona koji zabranjuju čak i da se skuplja kišnica.
Ciklus se završava 7. septembra projekcijom „Za 80 dana“ o postarijoj ženi koja dolazi u bolnicu da bi se brinula o rođaku i u redovnoj posetitljki drugog bolesnika prepoznaje svoju veliku prijateljicu iz mladosti. Uskoro će shvatiti da je hemija među njima ista kao pre 50 godina, navodi se u najavi.

Povezana vest:  Liam Neeson u filmu Non-stop od 13. marta u bioksopima