vedran-samac
Vedran Samac: Ličnim rekordom do finala EP

Srpski atletičar Vedran Samac rekao je danas da mu je želja da na Evropskom prvenstvu u Cirihu obori lični rekord u bacanju koplja, koji bi ga najverovatnije odveo u finale tog takmičenja. 
Cilj za EP u Cirihu mi je, pre svega, novi lični rekord ili ponavljanje sadašnjem – 79,22 metara. To bi najverovatnije značilo I ulazak u finale, među 12 najboljih bacača koplja u Evropi – rekao je Samac. 
Evropsko prvenstvo u atletici počinje u utorak, 12. avgusta, a Samac će na borilišta izaći u četvrtak kada su na program kvalifikacije. 
Konkurencija je uvek izuzetno jaka, tako će biti i na ovom prvenstvu Evrope. Tu su uvek fenomenalni Finci, Nemci, Česi, Letonci i drago mi je da ću prvi put biti u tako elitnom društvu bacača koplja na jednom mestu – kazao je Samac. 
Nacionalni rekord u bacanju koplja u vlasništvu je Sejada Krdžalića i iznosi 83,34 metra, a postavljen je davne 1987. godine u Beogradu. 
Rekordi postoje da bi se obarali, tako da se iskreno nadam da će I ovaj u  koplju uskoro biti u mom vlasništvu. Uvek razmišljam da prvo pobedim sebe, a tako će biti obarani i rekordi – kazao je Samac. 
Srpski bacač koplja veruje da će Srbija u Cirihu osvojiti više od dve medalje koliko je osvojeno na prošlom Evropskom prvenstvu. 
-Rezultati ne samo da obećavaju, nego sam siguran da ćemo postiće mnogo veći uspeh u Cirihu. Ovo slobodno može da se nazove ‘srpska decenija atletike’. Očekujem da će svi dati svoj maksimum i da će
Srbija sigruno osvojiti više od dve medalje – rekao je Samac. 
On je dodao da je atletika u Srbiji u poslednjih nekoliko godina mnogo popularnija. 
Na tome treba da zahvalimo osvajačima medalja na evropskim I svetskim prvenstvima – Ivani Španović, Emiru Bekriću, Asmiru Kolašincu -rekao je Samac. 
Evropsko prvenstvo u atletici održaće se od 12. do 17. avgusta u Cirihu, a Srbiju će predstavljati 11 takmičara. 
Povezana vest:  Branković: Očekujem visok nivo Amele Terzić na SP u Pekingu