paff 2014Sutra počinje Pančevo Film Festival

U Pančevu će se od 3. do 7. septembra održati prvo izdanje Pančevo Film Festivala – PAFF, internacionalnog takmičarskog festivala autorskog dugometražnog i kratkog filma.
Na više lokacija u gradu održavaće se glavni, filmski program, kao i prateći sadržaji festivala: koncerti, tribine, predavanja, promocije, izložbe i radionice.
Ulaz za sve programe festivala je besplatan.
Svečano otvaranje festivala zakazano je za sutra uveče na Letnjoj sceni Kulturnog centra Pančeva. Tom prilikom publika će moći da pogleda kratak film „Naše će sjeni“ Vladimira Perišića i dugometražni film „Neposlušni“ Mine Đukić, iz revijalne selekcije Open Air.
Iste večeri u dvorani „Apolo“, u okviru dugometražnog takmičarskog programa Svetionici na programu je španski film „Budućnost“ Luisa Lopeza Karaska.
Nakon filmskog programa nastupiće sastav Veliki prezir na platou ispred Kulturnog centra Pančeva. Posle koncerta program se nastavlja u klubu Pogon uz Đ veče Marka Abramovića.
U četvrtak, u Foajeu Kulturnog centra Pančeva održaće se javni razgovor sa ekipom filma „Neposlušni“. Gost programa biće i mladi italijanski reditelj Đakomo Abruceze, autor čijim je kratkim filmovima posvećena ovogodišnja revijalna filmska selekcija Svetla budućnost.

Povezana vest:  Kristofer Voken i Filip Simor Hofman u drami o muzičarima