VARVARI-plakatFilm „VARVARI“ ovog vikenda u Bioskopu DOB

Nakon sinoć održane beogradske premijere u Domu omladine Beograda i na još dve lokacije, film „Varvari“, po scenariju i u režiji Ivana Ikića, biće ovog vikenda na redovnom bioskopskom repertoaru DOB-a. Film se prikazuje u terminima od 18 i 20 časova, 5, 6. i 7. septembra, a cena ulaznice je 300 dinara.

Povezana vest:  Lista deset najgledanijih filmova u SAD

Film „Varvari“ je tinejdžerska drama o odrastanju u svetu bez perspektive, portret jedne mlade generacije koja stasava u društvu izgubljenih vrednosti. Junak priče Luka je mladić na pragu punoletstva koji, zajedno sa svojim najboljim drugom Flešom, vodi navijače lokalnog drugoligaškog tima iz predgrađa. Rastrzan između uslovne kazne, porodičnih problema i tajne veze sa devojkom jednog od fudbalera, Luka očajnički pokušava da pronađe svoje mesto u okruženju.

Povezana vest:  Anđelina Džoli prvi put nakon operacije u javnosti

„Nikako ne smatram da su „varvari“ uništili srpsko društvo. Uništili su ga oni u odelima i kravatama. Oni su imali stvarnu moć da nešto promene a iskoristili su je samo za svoje sebične namere. Luka deli sudbinu hiljada mladih koji svaki dan pokušavaju da se izbore sa nasleđem koje nam ti isti ostavljaju za sobom.“, kaže reditelj Ikić.

Povezana vest:  Ivana Zečević, Marko Kon i Maja Odžaklijevksa pozajmili glasove likovima u uzbudljivoj animiranoj avanturi "Baš super"

Direktor fotografije: Miloš Jaćimović. Montaža: Dragan Von Petrović. Scenografija: Zorana Petrov. Kostimograf: Biljana Grgur.
Uloge: Željko Marković, Nenad Petrović, Jasna Đuričić, Marina Vodeničar, Mirko Vlahović, Marija Rakić, Aleksandar Pitulić, Kagai Muriithi