bred pit i stiv mekvin

Sutra premijera filma „Bes“ sa Bredom Pitom

Filmski ratni spekatkl „Bes“ (Fury), sa Bredom Pitom u glavnoj ulozi, počinje sutra da se prikazuje u našim bioskopima, najavio je distributer „Blic film i video“.
Film je snimljen prema istinitoj priči o surovosti i junaštvu iz vremena Drugog svetskog rata. Reditelj i scenarista je Dejvid Ajer.
„Bes“ je ime tenka (M4A3E Sherman tenk) kojim upravlja narednik Matori (Pit), iskusni američki vojnik koji nakon borbi u Africi dolazi u Evropu. 
Aprila 1945. saveznici napreduju oslobađajući teritorije od nacističke čizme. Jedan od najvažnijih zadataka poveren je Matorom. Sa nekolicinom mladih vojnika, njegova oklopna jedinica pokušaće da se probije do glavnog nacističkog štaba. 
Ovo je priča o velikoj hrabrosti, ali i o velikom strahu s kojim su morali da se suoče sasvim obični ljudi, priča o pobedi nad samim sobom koja je nužna za ostvarenje viših ciljeva, navodi se u najavi.
Uz zvezdu Breda Pita igraju Šija LeBuf i Dzejson Isak. Pre snimanja filmska ekipa se pripremala u jesen 2013. godine u Herdforširu u Engleskoj, gde je Pit i naučio da upravlja tenkom M4A3E Sherman. 
Autentičnosti filma doprinose originalni artefakti, poput pravog nemačkog tenka „Tigar“ iz Drugog svetskog rata koji se prvi put pojavljuje u igranom filmu.

Povezana vest:  Filmska tribina: "Film noir: osveta femme fatale", subota, 11. decembar, Dom omladine