batman

Vorner iznajmljuje filmove na Fejsbuku

 

Vorner je prvi holivudski studio koji će distribuirati filmove putem društvene mreže Fejsbuk, javile su svetske agencije.

Prvi film u okviru nove usluge biće „Mračni vitez“, poslednji iz serijala o Betmenu i jedan od najuspešnijih filmova svih vremena na bioskopskim blagajnama.

Film će biti dostupan na adresi www.facebook.com/darkknight. Koštaće 30 kredita na Fejsbuku, odnosno tri dolara i moći će da se gleda u roku od 48 sati putem posebne aplikacije, navodi Vorner u saopštenju.

Povezana vest:  Najgledaniji filmovi u britanskim bioskopima

U prvo vreme, novu uslugu moći će da koriste vlasnici naloga iz SAD. Novi filmovi naći će se u ponudi za iznajmljivanje ili kupovinu „u narednim mesecima“.

-Fejsbuk je postao svakodnevna destinacija za milione ljudi. Postavljanje naših filmova na Fejsbuk je logičan razvoj naše digitalne distribucije – navodi u saopštenju Vorner i dodaje da je reč o eksperimentalnoj usluzi.

Povezana vest:  Završeno snimanje filma "Newcomer"

Holivudski studiji već su se u više navrata okušali u internet distribuciji, putem Amazona, video kluba Netfliks i Eplove muzičke internet prodavnice iTunes. Ipak, ovo je prvi put da se neki studio okreće Fejsbuku, koji u svetu ima više od 500 miliona korisnika.