bili smo prvaci sajamKadrovi filma „Bićemo prvaci sveta“ premijerno prikazani na Sajmu sporta

Kadrovi filma „Bićemo prvaci sveta“ danas su premijerno prikazani na štandu Ministarstva omladine i sporta u okviru Sajma sporta.
Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić priredio je druženje glumaca Miloša Bikovića, Aleksandra Radojičića i Strahinje Blažića, koji tumače likove košarkaških legendi, sa juniorskim sportskim šampionima Srbije.
-Imena mladih košarkaša još uvek nisu poznata široj javnosti, ali verujem da među njima ima budućih evropskih i svetskih šampiona. Ministarstvo će ih pratiti jer se mi ne bavimo sportistima tek kad postignu rezultat, već talente usmeravamo i podržavamo, ali i aktivno učestvujemo u građenju jednog mladog čoveka u vrhunskog takmičara – rekao je Udovičić.
Udovičić istakao je da veruje da će film „Bićemo prvaci sveta“, koji oslikava uspon košarke ponoviti uspeh „Montevidea“, i predložio da tema narednog filma budu uspesi u vaterpolu.
-Uveren sam da će i ovaj film nastaviti sa širenjem pravih vrednosti i promocijom sporta. Ne sumnjam da će „Bićemo prvaci sveta“ ponoviti ogroman uspeh „Montevidea“ jer sam siguran da će građani Srbije, kada film dođe u bioskope i serija na male ekrane, još jednom biti u prilici da vide koliko daleko može da se stigne kada se imaju jasna vizija, čvrsta volja, odlučnost i dicplina, što su vrline koje krase košarkaše iz filma – naveo je je ministar sporta.
Predstavnik produkcije „Intermedia network“ Aleksandar Radošević zahvalio je Ministarstvu omladine i sporta na, kako je rekao, logičnoj podršci tokom snimanja filma.
-Jako su retki trenuci u životu kada radite nešto lepo i korisno. U ovom projektu, koji je posvećen košarci reafirmisaćemo prijateljstvo, odanost prijateljima i državi. Želimo da neke nove generacije prepoznaju sve one vrednosti koje su krasile generaciju iz sedamdesetih godina prošlog veka, nastajanje košarke i njen svetski uspeh – rekao je Radošević.

Povezana vest:  Filmovi FEST-a u renoviranoj dvorani Doma omladine