Juliette Binoche

Žilijet Binoš: Francuski film je i dalje relevantan

Francuska filmska industrija je relevantna i pored dominacije Holivuda jer nudi prostor za kreativne projekte koji nisu toliko finansijski unosni, rekla je danas oskarovka Žilijet Binoš.

-Moć naših filmova je u raznolikosti – rekla je Binoš koja je Oskara dobila za sporednu ulogu u filmu „Engleski pacijent“. „Iako to možda nije finansijski isplativo, kreativna strana je veoma živa i zbog toga mnogi režiseri iz drugih zemalja dolaze u Francusku da snimaju filmove“.

Povezana vest:  Jubilarni 10. Kustendorf u subotu otvara reditelj Lav Dijaz

-Sadržaj filma, kroz scenario, talenat režisera i glumaca, mnogo znači. I u Francuskoj uvek postoji način da se filmovi snime, čak i ako je budžet mali – dodala je 50-godišnja Binoš koja učestvuje na filmskom festivalu u Singapuru.

Njen film „clouds of Sils Maria“, koji je režirao Francuz Olivije Asajas i u kome igra uz Kristen Stjuart, prikazan je na festivalu. Binoš igra veliku filmsku zvezdu koja ima koplikovanu vezu nabijenu seksualnom tenzijom sa asistentkinjom koju igra Stjuart.

Povezana vest:  Tejlor Lautner u filmu Majkla Beja

Binoš kaže da ne namerava da uspori. Idućeg marta vraća se u London gde će igrati u pozorišnoj adaptaciji „Antigone“ u centru Barbikan.

Zanimljivo je da je Edipova ćerka Antigona 18-godišnja devojka što Binoš, majku dvoje dece, ne dotiče. -Ne osećam vreme kada radim. Glumci moraju da se zaborave kada su ispred kamere. Tada nije stvar u njima, već onome što daju, što je nevidljivo.

Povezana vest:  Deveti Međunarodni filmski i muzički festival Kustendorf počinje sutra