„Niko i put ka zvezdama“ stiže u bioskope

niko_1Jedan on najgledanijih animiranih filmova sa 5. Decčjeg filmskog festivala, „Niko i put ka zvezdama“ naćiće se na redovnom bioskopskom repertoaru od cčetvrtka, 10.decembra.
Film će u multipleksu Kolosej, za naše najmlađe, biti prikazivan sa srpskom sinhronizacijom, dok ce u bioskopima Dom Sindikata i Roda cineplex biti prikazivan sa srpskim titlom. 
Ova finska produkcija, u režiji Majkla Hegnera i Karia Jusonena, na nacionalnim festivalima osvojila je brojne nagrade, a film je, od strane Evropske filmske akademije, nominovan za najbolji animirani film – European Film Awards. 
Film, u skladu sa prazinicima koji nam se bliže, pripoveda priču o malom irvasu Niku koji želi da nauči da leti kao njegov otac i tako postane član odreda Letećih sanki Deda Mraza. Na tom, naizgled jednostavnom, putu očekuju ga brojne avanture koje će proživeti sa svojim vernim prijateljima.. 

Povezana vest:  Četvrti Somborski filmski festival od 11. do 15. jula

Sinopsis

nikoAnimirana avantura za celu porodicu, „Niko i put ka zvezdama“, priča je o irvasu pod imenom Niko koji nikada nije uopznao svog oca, ali je odrstao uz priču i uverenje da je on jedan od svetski poznatih heroja iz odreda Letećih sanki Deda Mraza. Nikov najveći san je da i sam nauči da leti – kao i njegov tata kome se divi najviše na svetu. 
Odrasli u Nikovom krdu nemaju vremena za luckaste ambicije ovog dečaka, a ostala deca, koja zadirkuju Nika, ne veruju da je njegov otac zaista u odredu Deda Mraza. Podržava ga jedino Džulijus, leteća veverica, koji je na Nika uvek gledao kao na svog sina. 
Uprkos pravilima života u krdu, Niko se iskrade van sigurne doline u kojoj živi da bi učio i vežbao da leti. Ali, tu ga spazi ozloglašeni Crni vuk, koji prati Nika na povratku do njegove kuće… Osećajući krivicu zbog toga što se desilo, Niko napušta krdo, majku i svoju prijateljicu Sagu, prepušta se u milost i nemilost divljih severnih predela i kreće u potragu za ocem, odlučan da postane heroj kao on. Na ovom opasnom putu prate ga Džulijus i Vilma, drska devojčica lasica. Ovaj trio ubrzo shvata da nije jedini koji se uputio ka toj destinaciji. 

Povezana vest:  Dvejn Džonson, Džek Blek, Kevin Hart u nastavku kultnog filma „Džumandži“!