top je bio vreo„Top je bio vreo“ u bioskopima širom zemlje od 15. januara
 
U fokusu upečatljive i potresne filmske priče „Top je bio vreo“ nalaze se deca koja su nedvosmisleno i nazasluženo trpela tokom opsade Sarajeva 1994. godine. Bioskopska publika širom Srbije biće u prilici da gleda Skerlićevo ostvarenje nastalo po romanu pisca Vladimira Kecmanovića od 15. januara.
Na velikom platnu Skerlić oživljava živu i tešku ljudsku dramu o ljudima koje je rat i zatekao i zakovao u gradskoj stambenoj zgradi u kojoj su, koliko do juče, prilično mirno i skromno živeli.
Granata sa brda ubija roditelje desetogodišnjaka tokom opsade Sarajeva 1994. godine. Dečak (Stanislav Ručnov) prestaje da govori, a prihvata ga komšinica (Anita Mančić) i odgaja kao svog sina. Ubrzo počinje da luta ulicama sa školskim drugom, gde prerano i prebrzo prolazi kroz proces sazrevanja i odrastanja.
Ratne strahote se sagledavaju iz vizure dva dečaka (Stanislav Ručnov i Muhamed Dupovac). Mladi glavni junaci ispredaju izuzetnu i saosećajnu priču o gubitku, odrastanju u opkoljenom Sarajevu, prvoj zapaljenoj cigareti, milosrđu, moralnosti i hrabrosti.
Skerlić ističe da nije želeo da rekonstruiše Sarajevo početkom 90-ih, već se bavio pričom o dečaku u užasu ratnih okolnosti. Opisuje glavne junake i njihovo ugroženo detinjstvo: „Toj deci za njihove ožiljke i za strahove smo svi mi krivi, bilo činjenjem bilo nečinjenjem“.
Dečake su igrali Stanislav Ručnov, Muhamed Dupovac i Kenan Musić, a komšije Anita Mančić, Bojana Maljević, Slavko Štimac, Milica Mihajlović, Mugdim Avdagić, Sandra Ljubojević, Enver Petrovci, Ivica Vidović…
Skerlićev film „Top je bio vreo“ nagrađen je na brojnim filmskim festivalima u proteklih godinu dana. Na Međunarodnom festivalu ratnog filma u Sevastopolju, dodeljena je nagrada za najbolju režiju Bobanu Skerliću. Nagrade za kameru, glavnu žensku ulogu (Aniti Mančić), kostim, režiju (Bobanu Skerliću) i montažu uručene su na Sofestu. Muhamedu Dupovcu u Novom Sadu (Cinema City) uručena je nagrada za najbolju mušku ulogu, Aniti Mančić na Filmskim susretima u Nišu nagrada za najbolju žensku ulogu, dok je u Vrnjačkoj Banji film osvojio nagradu publike.
Produkcijski (koprodukcija Srbija-Republika Srpska, BIH) „Top je bio vreo“ je ozbiljno dizajniran ratni film, sa svim neophodnim efektima, sa odličnim izborom glumaca, izvrsnom atmosferskom fotografijom Dušana Joksimovića, scenografijom (Kiril Spaseski) i kostimografijom (Tatjana Radišić).
Film je snimljen u Kozarskoj Dubici i na drugim lokacijama još početkom 2011. godine.
Povezana vest:  Miley Cyrus ipak raskinula sa Liamom Hemsworthom?!