stalone

Selfi sa Staloneom za uspomenu sa stepenica iz Rokija

Grupa turista je u Filadelfiji imala sreću da na stepenicama iz najpopularnije scene filma „Roki“ za uspomenu dobije selfi sa – Rokijem lično. Američki glumac Silvester Stalone, koji snima najnoviji, sedmi, nastavak filma „Roki“ u Filadelfiji, zatekao se ispred Muzeja umetnosti gde su Piter Rou i njegova dva prijatelja upravo završili, po ugledu na Stalonea iz kultne scene prvog nastavka serijala Roki, trku do vrha stepenica. 
-Čoveče, brzi ste. Zbog vas ću ispasti loš – doviknuo im je Stalone posle čega su se fotografisali. 
Više hiljada ljudi godišnje obiđe stepenice iz najupečatljivije scene iz filma o bokseru Rokiju Balboi, a većina među njima scenu ponavlja na svoj način. 
U originalnoj sceni, bokser Roki Balboa trči uz stepenice i završivši uspinjanje pobednički uzdiže ruke uvis i skače. Statua koja ga predstavlja u toj pozi je, u trećem nastavku filma, bila rekvizit filma.
Još kasnije, ona je postavljena na mesto odakle je sve počelo, gde I danas stoji – na vrh stepeništa Muzeja umetnosti u Filadelfiji.Zanimljivo je da se Rou nedavno doselio u Filadelfiju iz Los Anđelesa, centra filmske industrije u SAD gde nikada, kako kaže, nije video nijednu poznatu osobu na ulici. 
U najnovijem nastavku „Rokija“, čiji je radni naziv „Creed“, igra I glumac Majkl B. Džordan, koji igra unuka Rokijevog suparnika Apola Krida iz prvog filma iz 1976, koji u kasnijim nastavcima, kao bivši šampion, postaje Rokijev prijatelj i savetnik. 

Povezana vest:  Dženifer Aniston: Primila bih natrag Breda Pita