gerard_butlerDžerard Batler u rimejku filma „Zvezda je rođena“

 

Škotski glumac Džerard Batler, a ne njegov australijski kolega Rasel Krou kako je ranije najavljeno, najverovatnije će igrati ulogu posrnulog muzičara koji pomaže pevačici na pragu slave u novom, trećem po redu rimejku filma „Zvezda je rođena“ iz 1937.

Modernu verziju ovog klasika, koja se u bioskopima očekuje 2012, režiraće Nik Kasavetes, a lik muzičke zvezde u usponu igraće američka R&B pevačica Bijonse.

Povezana vest:  Petar Strugar kao zli vuk Mrga

Prema pisanju „LA Tajmsa“, producenti su se predomislili i umesto Raselu Krou, ulogu ponudili Džerardu Batleru. List, međutim, navodi da pripreme za ovaj projekat teku sporo i da se lako može desiti da ni Batler ne bude njihov konačan izbor.

Arhetipska tema o mladoj zvezdi kojoj na putu ka slavi pomaže stariji kolega čija karijera bledi do sada je poslužila za snimanje tri filma, od kojih je poslednji bio 1976. godine sa Krisom Kristofersom i Barbarom Strejsend.

Povezana vest:  Film "Santa Maria della Salute" o najvećoj srpskoj ljubavnoj priči za manje od sedam dana videlo 25.000 gledalaca

U prvom rimejku iz 1954. godine glavne uloge su igrali Džudi Garland i Džejms Mejson.