milan_stankovic_rts_binaEVROVIZIJA 2010

Veliko interesovanje za Milana Stankovića u Oslu

 

Ostalo je još četiri dana do početka 55. takmičenja za „Pesmu Evrovizije“, a u Oslu vlada veliko interesovanje norveških, ali i drugih akreditovanih medija za srpskog predstavnika na tom takmičenju Milana Stankovića, izjavila je danas Tanjugu predstavnica za odnose sa javnošću RTS-a Duška Vučinić- Lučić. Nakon dve probe Stenaković je na pres konferencijima posle njih ostavio pozitivan utisak na predstavnike medija kao „harizmatičan mladić, koji prosto pleni svojim ponašanjem i ima odličnu komunikaciju i sa medijima i sa drugim delegacijama“, rekla je Vučinić-Lučić.

Povezana vest:  Bajaga i Instruktori prvi put u Bugarskoj

Ona je napomenula da se Stanković predstavio i kao specijalni gost na koncertu Gorana Bregovića i „Orkestra za milan_stankovic_rts_novinarisvadbe i sahrane“. Ambasada Srbije u Oslu i RTS organizovale su koncert Bregovića i njegovog orkestra kao svojevrsnu promociju srpske delegacije, kulture i naše ovogodišnje pesme, čiji je Bregović autor.

Vučinić-Lučić je napomenula da je dolazak Bregovića privukao veliku pažnju medija, koji ga smatraju najvećom muzičkom zvezdom ovogodišnjeg takmičenja, iako je u norveškoj prestonici bio samo jedan dan.

Povezana vest:  Odbačena tužba protiv Nirvane zbog spornog omota albuma

U prisustvu predstavnika više delegacija – učesnica ovogodišnjeg takmičenja, ambasadora zemalja učesnica i mnogobrojnih akreditovanih novinara, Stanković je otpevao „Ovo je Balkan“, na srpskom i španskom jeziku i Bregovićevu popularnu kompoziciju „Mesečina“.

Prema rečima Vučinić-Lučić, mnogi su mišljenja da naša pesma „Ovo je Balkan“ ima posebnu energiju zbog koje ljude ne ostavlja ravnodušnim. Ona je istakla da milan_stankovic_rts_bina_1predstavnici norveških medija svakodnevno prate kretanje Stankovića.

Povezana vest:  Morikone otkazao koncerte zbog bolesti

-Ako se na jednom mestu nađe sedam ili osam delegacija, a oni prate jednog izvođača, to je nama već dovoljan pokazatelj da se Milan Stanković izdvojio – istakla je Vučinić-Lučić.