MORRISSEY poster

Morrissey produžio turneju za koncert u Beogradu!

Velikan britanske muzike Morrissey održaće koncert u sredu 10. decembra u beogradskoj Hali sportova u okviru jesenjeg Belgrade Calling serijala! Svoj prvi koncert u Beogradu, Morrissey je preko dugogodišnjeg agenta iznenada zakazao regionalnoj „Avalon produkciji“ sa ličnom željom da nastupi pred ovdašnjom publikom u „nekoj manjoj dvorani od uobičajenih arena“. Popularni „Moz“ tako će neplanirano produžiti aktuelnu turneju „World Peace Is None of Your Bussiness“ nazvanu po istoimenom albumu objavljenom u julu ove godine sa nepodeljenim uspehom kod fanova i kritike, uz drugo mesto na britanskoj i 14 na američkoj listi albuma. Ograničen broj ulaznica za ovaj koncert po cenama od 2.500 za parter, 2.990 za tribine, 3.590 za Fan pit i 3.990 dinara za Gold tribine, biće u prodaji od petka 14. novembra od 10 časova na beogradskim blagajnama Doma omladine, Kombank arene, Bilet centra i preko stotinu prodajnih mesta Eventima širom Srbije.

Povezana vest:  Novi singl Lejdi Gage 19. aprila

Novi album ujedno je i deseti studijski po redu otkako je Morrissey napustio legendarnu grupu The Smiths sa kojom je snimio četiri kultna albuma, zbog kojeg ih mnogi pozivaju da se okupe radi ulaska u Rokenrol dvoranu slavnih. U čast novog albuma, najuticajniji muzički časopis „New Musical Express“ objavio je specijalni broj posvećen isključivo Morrisseyu, dok je magazin „Music Week“ u nedelji objave aktuelnog albuma promenio svoje ime u „Morrissey Week“!

Povezana vest:  Članovi grupe "Guano ejps" potpisivaće album u Beogradu

Istoimeni singl „World Peace Is None of Your Bussiness“ objavljen je još u maju, praćen sa spotom u kojem umesto muzike, Morrissey recituje stihove kritički nastrojene prema današnjem društvenom uređenju sveta, dok pored njegovog klavira stoji Nancy Sinatra. I najave naredna dva singla bili su kraći klipovi u kojima bez muzike Moz recituje stihove, a u poslednjem „Earth Is The Loneliest Planet“ na krovu zgrade „Capitol Records“ stoji pored gotovo neprepoznatljive Pamele Anderson.

Povezana vest:  Lena Kovačvić zvezda u Turskoj - naslovna strana magazina "Enjoy"

Pre samo dve godine, Morrissey je najavio kako namerava da se posle 55. godine povuče sa scene, kako bi „sačuvao dostojanstvo“, a budući da je rođen 1959. godine, svetska javnost se još uvek pita da li je ovo i njegova poslednja turneja. Ove godine je potvrdio da se lečio od raka, ali da je uspešno otklonio problematično tkivo, te da ne brine previše: „Odmaraću se kad umrem“. Jedna od najtraženijih muzičkih knjiga u poslednjih godinu dana je Morrisseyeva „Autobiografija“, za koju kritičari tvrde da je najbolje napisana autobiografija još od Bob Dilanovih „Hronika“.