Maggie-1Filmovi Glen Klouz, Švarcenegera, Vinterbotoma na Trajbeki

Od krimi drame sa Glen Klouz preko Švarcenegerovog filma o smrtonosnoj zombi epidemiji do priče o finansijskoj krizi, filmski festival Trajbeka ponudiće ovog aprila za svakog po nešto.
Na ovogodišnjem festivalu u srcu Njujorka biće prikazano gotovo 100 dugometražnih igranih filmova uz brojne dokumentarne i kraće filmove.
Kao i ranijih godina, festival će upariti filmove sa živom muzikom, plesom i komičarskim nastupima.
Posle prikazivanja dokumentarca „Mary J. Blige – The London Sessions“ o snimanju jednog albuma ove ritam i bluz pevačice uslediće koncert u Bikon teatru a specijalni plesni performans uslediće posle prikazivanja „A Ballerina’s Tale“ koji nudi uvid u svakodnevni život Misti Kopeland iz njujorške Američke baletske trupe.
„Film praćen uživo nastupom pojačava iskustvo, budi maštu i na neverovatan način zbližava publiku“, navela je direktorka festivala Đina Teranova u saopštenju.
Na festivalu će biti i svetska premijera filma „Anesthesia“ o njujorškom profesoru koga pljačkaju sa Semom Voterstonom, Glen Klouz i Kristen Stjuart u glavnim ulogama.
Arnold Švarceneger se vraća ne veliko platno filmom „Maggie“ o farmeru iz malog grada čija ćerka je zaražena u epidemiji koja preti čovečanstvu.
U „The Wannabe“, zasnovanom na suđenju američkom mafijasu Džonu Gotiju 1992. godine, igra dobitnica Oskara Patriša Arket.
Dokumentarci, koji su uvek važan deo Trajbeke, predvodi film Majkla Vinterbotoma „The Emperor’s New Clothes“ o uticaju finansijske krize.
Festival, koji traje od 16. do 26. aprila, osnovao je 2001. Robert de Niro, uz pomoć producenta Džen Rozental i investitora Krega Hatkofa kako bi revitalizovali centar Njujorka posle napada na Svetski trgovinski centar 11. septembra 2001.

Povezana vest:  Uspešan start filma "Ustanička ulica"