Richard Gere

Roberts: Predviđen drugačiji kraj filma Zgodna devojka

Povodom 25 godina od izlaska filma „Zgodna devojka“ glavni glumci, Džulija Roberts i Ričard Gir, izjavili su da je američka romansa sa elementina komedije trebalo dramatično da se završi, prenosi danas televizijska mreža En-Bi-Si.Glumci, koji su gostovali u jednoj televizijskoj emisiji, rekli su da je film koji ima srećan kraj, prvobitno bio mračan. 
Džulija Roberts, koja je tim filmom stekla svetsku slavu, rekla je da je film trebalo da se zove „3.000“, što je cifra koju je lik Edvard Luis (Ričard Gir) ponudio prostitutki Vivijen za njene usluge tokom nedelju dana. 
Prema originalnom scenariju, Vivijen je bila narkomanka, a na kraju filma, Gir je trebalo da je vrati na ulicu odakle ju je uzeo na početku filma. Poslednja scena je trebalo da bude kako Gir izbacuje Džuliju Roberts iz automobila i kroz prozor joj baca gomilu novca. Film „Zgodna žena“ iz 1990. godine postao je jedan od komercijalno najuspešnijih filmova 1990-ih godina sa zaradom od 4,6 miliona dolara a danas se smatra jednim od najuspešnijih filmova tog žanra. 
Džulija Roberts je za tu ulogu nagrađena Zlatnim globusom za najbolju žensku ulogu. Bila je nominovana i za nagrade Oskar i BAFTA.Najpoznatiji filmovi američke glumice su „Venčanje moj najboljeg druga“, „Ja u ljubav verujem“ i „Odbegla mlada“. 
Za ulogu u filmu „Erin Brokovič“ 2000. godine, dobila je Zlatni Globus, nagradu BAFTA i Oskara za najbolju glavnu glumicu. 

Povezana vest:  Ciklus predavanja PARTIZANSKOG FILMA