FONZA ENG PLAKA 2Dokumentarac o ‘Putinovim bajkerima“ na Beogradskom festivalu dokumenatrnog i kratkometražnog filma

Projekcija dokumentarnog filma „Drugo ime za slobodu“ Slađane Topalović Nestorović biće održana u subotu 28. marta od 17.30h u Sali 1 Doma sindikata u okviru Beogradskog festivala dokumentarnog i lratkometražnog filma.
„Drugo ime za slobodu“ problematizuje pitanje apsolutne slobode pojedinca. Prateći glavnog junaka koji smatra da je dostigao taj cilj, film otvara važna pitanja: Koliko smo zaista slobodni? Da li je sloboda moguća i vredna žrtve? Da li se pripadnošću grupi gubi lična sloboda ili se istinska sloboda zapravo svodi na pravo izbora?
Predstavljajući bajkerski život tokom vožnje duge 20.000 km, film ruši predrasude o ovim ljudima sažete u opšte poznato „ružni, prljavi, zli“. U osnovi road movie, „Drugo ime za slobodu“ je brz, sirov i realističan film, pravi dokumentarac koji će publika gledati kao igrani film. Film nabijen emocijama, neponovljiva avantura na dva točka. 86 minuta smeha i suza s „Noćnim vukovima“, momcima potpuno drugačijim od uobičajenih stereotipa o bajkerima! Svetska ekskluziva – „Putinovi bajkeri“ prvi put na filmu, iznutra – onakvi kakvi zaista jesu!
Specijalni gosti sutrašnje projekcije biće članovi MK Noćni vukovi.

Povezana vest:  Prvi trejler za film Rio 2