Denis Muric 3

Film „Ničije dete“ sa engleskim titlom u bioskopu Fontana

Srpski igrani film „Ničije dete“, koji danas ulazi na redovni repertoar bioskopa širom Srbije, moći će da prate i inostrani gosti, jer će u novobeogradskoj Fontani svake večeri od 21 sat biti prikazivan sa engleskim titlom.
Debitantski igrani film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića, u produkciji Miše Mogorovića, večeras će imati novosadsku premijeru u bioskupu Arena Cineplex, kojoj će prisusutvovati ekipa filma, nakon uspešnih projekcija u Zvečanu (6. aprila), Nišu (7. aprila) i Beogradu (8. aprila).
Ekipa filma posetiće 11. aprila i premijere u Kraljevu (bioskop Kvart) i Kragujevcu (Cineplexx Plaza).
Film je baziran na istinitoj priči o divljem dečaku koga su sredinom 80-ih godina prošlog veka lovci pronašli među vukovima u šumi u planinama Bosne i Hercegovine, nakon čega je poslat u Beograd u dom za nezbrinutu decu da se socijalizuje.
U filmu igraju deca Denis Murić, Pavle Čemerikić, Isidora Janković i glumci Miloš Timotijević, Tihomir Stanić, Borka Tomović…
Film je do sada osvojio 14 nagrada na međunarodnim i domaćim festivalima, počev od svetske premijere prošle jeseni u Veneciji do nedavne srpske premijere na Festu.

Povezana vest:  "Odumiranje" u selekciji festivala u Karlovim Varima