murinjo stadion

Murinjo: Biću trener još 20 godina

Menadžer Čelsija Žoze Murinjo izjavio je danas da kako godine prolaze sve je više napreduje i da bi mogao da završi karijeru tek za 20 godina.
-Imam problem da završim karijeru jer sam mnogo bolji trener nego kada sam počeo. Napredovao sam u mnogim oblastima, kao što su čitanje igre, priprema utakmice i metodi treninga. Sve se bolje osećam, a jedino ne mogu da promenim odnos prema medijima jer nikada nisam bio licemer. Nisam star, imam tek 52 godine i mislim da bih mogao još dve decenije da vodim tim n- rekao je Murinjo za engleski Telegraf.
Portugalski stručnjak dodao je da nije najzaslužniji za rezultate Čelsija ove sezone, posle osvajanja Liga kupa, na korak je do titule Premijer lige.
-Naravno da nisam najbitnija osoba u klubu jer su na prvom mestu navijači, vlasnici, igrači, pa tek onda ja. Svi smo pod lupom navijača, koji žele da vide našu reakciju i trudim se da budem stabilan. Ništa ne može da me iznenadi, pa se zbog toga ne budim noću kako bih razmišljao o povredama igrača i taktici- zaključio je Murinjo.
Murinjo je jedini trener koji je u četiri različite zemlje uspeo da osvoji titule šampiona, pošto je to uradio u Portugaliji, Italiji, Španiji i Engleskoj, a dva puta je bio prvak Evrope sa Portom (2004) i Interom (2010).

Povezana vest:  Suarez pogodio za pobedu Barselone u Bilbau