Spomenik-Majklu-Dzeksonu-2014Nove tri nagrade za „Spomenik Majklu Džeksonu“
 
Srpski igrani film „Spomenik Majklu Džeksonu“ nastavlja da niže uspehe na međunarodnoj sceni i tokom ovog vikenda osvojio je tri nagrade na dva svetska festivala – u Nešvilu i Ruanu.
Ostvarenje scenariste i reditelja Darka Lungulova nagrađeno je u Americi na Internacionalnom festivalu u Nešvilu glavnom nagradom žirija (Grand Jury Prize), a glumac Boris Milivojević dobio je Nagradu za najbolju mušku ulogu.
Tim povodom Milivojević je izjavio: „Drago mi je da film komunicara sa svima, da nije lokalan. Od početka sam verovao u ovaj film i izuzetno sam počastvovan što sam dobio nagradu na festival u Nešvilu“.
Nagradu za glavnu žensku ulogu na ovom festivalu dobila je legendarna Džeraldina Čaplin za film „Peščani dolari“ (Sand Dollars).
„Spomenik Majklu Džeksonu“ u petak uveče dobio je glavnu nagradu na festivalu istočno i srednjeevropskog filma A l’Est du Nouveau u Ruanu u Francuskoj.
Reditelj Lungulov tim povodom kaže: „Nove tri nagrade na festivalima u Americi i Francuskoj su mi dragoceno priznanje. Srećan sam što film uspešno nastavlja svoj festivalski život ove godine i nalazi publiku širom sveta. Već u utorak, 28 aprila, film i ja bićemo na Newport Beać festivalu u Kaliforniji“.
Film „Spomenik Majklu Džeksonu“ će sutra, 27. aprila biti prikazan i na festivalu Go East u Visbadenu u Nemačkoj u okviru programa „Highlights“.
Povezana vest:  Edi Veder napisao pesmu za film Jedi, moli, voli