PEDESET NIJANSI - SIVADžejimiju Dornanu 1,5 miliona dolara za jednu scenu u filmu
 
Američkom glumcu Džejmiju Dornanu ponuđeno je najmanje 1,5 miliona dolara za scenu u kojoj će biti potpuno nag u nastavku filma „Pedeset nijansi – siva“, preneo je danas američki časopis Star.
List je naveo da bi 33-godiš¡nji glumac u ulozi tajanstvenog Kristijana Greja mogao da dobije najmanje 1,5 miliona dolara za samo jednu scenu filmu u kojoj bi bio potpuno nag. Još se ne zna da li je glumac prihvatio ponudu.
-Producenti su glumcu obećali da bi scena bila veoma kratka. Ako Dornan misli da to vredi više, spremni smo i na veću sumu – naveli su izvori bliski protagonistima filma.
„Pedeset nijansi – siva“ razčarao je publiku pošto je najavljivano da će biti više provokativnih, seksualnih scena.
Ponuđena suma za jednu scenu nije jedina povišica koju bi glumac dobio. Dornan i njegova partnerka u filmu Dakota Džonson već su dobili po 250.000 dolara za snimanje nastavka filma.
Poslednje dve epizode filmske adaptacije književne trilogije „Pedest nijansi – siva“ stižu u bioskope 2017. i 2018. godine.
„Pedeset nijansi – siva“, erotski roman britanske spisateljice E.L. Džejms iz 2011. godine je priča o sado-mazohističkoj vezi tajanstvenog milijardera Kristijana Greja i studentkinje Anastazije Stil.
Film je zaradio 570 miliona dolara.
Povezana vest:  Festival studentskog filma od 17. do 20. marta