Jurassic World tizer za webU bioskopima u junu „Svet iz doba Jure“, u julu „Terminator“
 
Atraktivan filmski program za ovaj i naredni mesec najavio je domaći distribiter „Taramaunt“ koji već 11. juna u bioskope pušta „Svet iz doba Jure“ (Jurašic World).
Stiven Spilberg se vraća kao izvršni producent dugo očekivanog nastavka inovativnog „Parka iz doba jure“. Novu epsku akcionu avanturu režirao je Kolin Trevorov.
Film studija Univerzal pikcers snimljen je u 3D tehnologiji, a priča je zasnovana na likovima koje je davno stvorio Majkl Krajton. Scenario su pisali Rik Jafa i Amanda Silver, Derek Konnoli i reditelj Trevorov.
Uloge igraju Kris Prat, Bris Dalas Hauard, Vinsent D’Onofrio, Ti Simpkins, Nik Robinson, Omar Si, BD Vong i Irfan Kan.
Od 18. juna u bioskopima će biti animirani film „U mojoj glavi“ (Inside Out) studija „Dizni Pixar“, sinhronizovan na srpski jezik.
Glasove junacima dali su Andrijana Oliverić (Radost), Zlata Numanagić (Tuga), Branislav Lečić (Bes), Zoran Ćosić (Bing Bong), Jelena Gavrilović (Gađenje), Vladimir Nićiforović (Strah), Hristina Popović (Mama), Stefan Kapičić (Tata), Anđela Alavirević (Rajli), Slobodan Stefanović (Reditelj snova) i drugi, a režiju sinhronizacije radila je Jana Maričić.
Ovaj originalni film pokušava da sazna šta se događa u nečijoj glavi. Pet emocija u „kontrolnom centru“ – u umu 11-godišnje devojčice Rajli vredno rade, a predvodi ih optimista Radost, čija je misija da Rajli bude srećna. Strah se brine o bezbednosti, Bes se stara da sve bude pošteno, a Gađenje sprečava Rajli da se otruje – i fizički i društveno, dok Tuga još nije sigurna šta je tačno njena uloga.
Avantura se dešava na mestima nazvanim Dugotrajno pamćenje, Zemlja mašte, Apstraktne misli, Fabrika snova…
Za 25. jun najavljen je bioskopski start nastavka hit komedije za odrasle „Ted 2“.
Reditelj i koscenarista ponovo je Set Mekferlejn, koji i daje glas naslovnom junaku – plišanom medi, a glavni partneri su mu Mark Valberg i Amanda Sejfrid.
U glumačkoj ekipi su i Đovani Ribizi, Džon Sleteri, Džesika Bart i Morgan Frimen. Koscenaristi su Alek Salkin i Velesli Vajld.
Blokbaster „Terminator – Genezis“ stiže u naše bioskope 2. jula.
Reditelj je Alan Tejlor, a igraju Arnold Švarceneger, Džejson Klark, Emilia Klark, Džej Kortni, J.K. Simons i drugi.
Za novu akcionu avanturu studija Paramaunt pikčers scenario su pisali Laeta Kalogridis i Patrik Lusjer.
Kad Džon Konor (Džejson Klark), vođa pokreta otpora ljudi, pošalje narednika Kajla Risa (Kortni) nazad u 1984, da zaštiti Saru Konor (Emilija Klark) i odbrani budućnost, neočekivani sled događaja će napraviti pukotinu u vremenskom toku. Sada će se narednik Ris naći u novoj i nepoznatoj verziji prošlosti, gde će se susresti s neočekivanim saveznicima, uključujući i Čuvara (Švarceneger), opasnim novim neprijateljima i iznenađujućom novom misijom: da vrati budućnost u prethodno stanje.
Tokom jula „Taramaunt“ će našoj publici predstaviti i animiranu i sinhronizovanu komediju „Malci“ (Minions), akcionu avanturu „Antmen“, po Marvelovom stripu, kao i nastavak akcionog hita „Nemoguća misija – Otpadnička nacija“ u kojem ponovo igra Tom Kruz.
Povezana vest:  Novi film Sandre Bulok