UNDERГРАД Sa snimanje filma 3 Marko GligoricProjekcija filma „Undergrad – Potraga se nastavlja“

U okviru projekta istraživanja podzemnog Beograda, Centar za urbani razvoj organizuje premijerno prikazivanje kratkog promotivnog filma „Undergrad – Potraga se nastavlja“.

Projekcija će se održati u konferencijskoj sali novootvorenog beogradskog hotela „Envoy“ u petak 19. juna.

Cilj ovog kratkog filma je da gledaoca podstakne na razmišljanje i inspiriše za istraživanje, vodeći ga na jednu romantičnu i mističnu šetnju kroz različite atraktivne prostore i razne epohe burne istorije Beograda – od antičkog preko srednjovekovnog do turskog i savremenog doba. Gledaoci će biti u prilici da u društvu živih i opipljivih duhova beogradske prošlosti pođu na uzbudljivo putovanje kroz vreme i prostor.

Povezana vest:  U subotu premijera "Kako da dresirate svog zmaja 2"

U okviru konferencije za medije, pored filma biće ekskluzivno prezentovana i nova serija do sada neizlaganih fotografija beogradskog podzemlja nastalih u okviru projekta „Undergrad“.

Pored autora i saradnika na projektu i na filmu, konferenciji će prisustvovati i dr Vidoje Golubović i Zoran Nikolić, autori knjige „Beograd ispod Beograda“.

Projekat „Undergrad“ je posvećen istraživanju i promovisanju podzemnog Beograda i već nekoliko godina ga sprovodi Centar za urbani razvoj kroz saradnju tima arheologa, istoričara, arhitekata, medijskih profesionalaca i vizuelnih umetnika.

Povezana vest:  Najgledaniji filmovi u britanskim bioskopima