Zona mrtvihFilmska tribina: „Zona mrtvih, pogled unazad“ 3. juna u Domu omladine

 

Povodom izlaska DVD izdanja prvog srpskog zombi filma „Zona mrtvih“ reditelja Milana Konjevića i Milana Todorovića, Dom omladine organizuje veče u kome će reditelji objasniti genezu ovog neobičnog projekta. Uz nikad ranije viđene snimke iz filma.

Filmska tribina: „Zona mrtvih, pogled unazad“ na programu je u četvrtak, 03. Juna u Sala na I spratu Doma omladine Beograda sa početkom u 19:00. Na trubini će učestvovati Milan Konjević i Milan Todorović, reditelji filma „Zona mrtvih, a razgovor vode Dimitrije Vojnov i Đorđe Bajić, filmski kritičari.

Povezana vest:  30 godina Filmskog festivala u Beču

„Zona mrtvih“ je prvi srpski zombi film nastao u internacionalnoj produkciji i sa međunarodnim zvezdama horora kao što su Ken Foree, Kristina Klebe i Emilio Roso. Film je učestvovao na brojnim festivalima i postao je svojevrstan kult klasik ovog žanra. Paralelno sa srpskim DVD izdanjem film se pojavio i svim veđim zapadnim zemljama. Ovo će biti prilika da reditelji filma Milan Konjević i Milan Todorović kažu nešto i o svom novom projektu koji takođe pripremju sa inostranim partnerima.

Povezana vest:  Uginuo konj čarobnjaka Gandalfa iz filma Gospodar prstenova