Jake_Gyllenhaal_2„PRINC OD PERSIJE“ 2. juna u Sava centru
Premijera dugo očekivanog filma „PRINC OD PERSIJE: PESAK VREMENA“ biće održana 2. juna u Sava Centru, sa početkom od 20.30 časova, a već od 3. Jjuna film kreće u bioskopski život.
Taramount film je sklopio novo partnerstvo sa kompanijom MasterCard povodom početka distribucije filma „PRINC OD PERSIJE: PESAK VREMENA“.
U periodu od 3. do 30. juna, uz subotnje promotivne aktivnosti u tržnim centrima Delta City i Ušće, svaki korisnik Maestro ili MasterCard kartica imaće prilike da osvoji po 2 ulaznice za projekcije filma u bioskopima Ster Cinemas i Kolosej. MasterCard će takođe obradovati i jednog srećnog dobitnika ekskluzivnom nagradom – put u Maroko za dvoje
Režija: Majk Njuvel (Mike Newell)
Uloge: Džejk Džilenhal (Jake Gyllenhaal), Džema Arterton (Gemma Arterton),Ben Kingsli (Ben Kingsley), Alfred Molina (Alfred Molina)
Žanr: Akciona avantura
Studio: Walt Disney Pictures/Jerry Bruckheimer Films
Producent: Džeri Brukhajmer (Jerry Bruckheimer)
Scenario:Dag Miro i Karlo Bernard (Doug Miro & Carlo Bernard), Džordan Mekner (Jordan Mechner), Boaz Jakin (Boaz Yakin)
Zasnovano na video igrici: Džordan Mekner (Jordan Mechner)
Princ_od_persije_Toby Kebbell_Ben KingsleyVolt Dizni Pikčers i Džeri Brukhajmer Films predstavljaju “PRINCA OD PERSIJE: Pesak vremena“, epsku akcionu avanturu smeštenu u mitske predele Persije. Nestašan princ (DŽEJK DŽILENHAL) će se nerado udružiti sa misterioznom princezom (DŽEMA ARTERTON) i zajedno će se upustiti u trku sa mračnim silama kako bi zaštitili antički bodež koji ima moć da oslobodi Pesak vremena – dar od bogova koji može da vrati vreme unazad i tako omogući onome ko ga poseduje da vlada svetom.
Pored Džejka Džilenhala i Džeme Arterton, u filmu igraju ser Ben Kingsli i Alfred Molina.
Reč, dve o filmu
-Obožavamo da publiku odvodimo u nove svetove koje nikada ranije nisu istražili – kaže producent Džeri Brukhajmer i dodaje: – a antička Persija je sigurno jedan od najlepših. Ima izuzetno bogato nasleđe maštovitosti i fantazije, i pokušali smo to da prenesemo u „Princu od Persije“. Film je izuzetno maštovit, ogromnih je razmera i ima fenomenalne akcione sekvence.
Dastanovo pravo po rođenju bilo je to da postane princ – to je bila njegova sudbina. Kao dečak u Persiji iz 6. veka – jednom od najvećih carstava koje je svet ikada video – mladi Dastan je ulični nestaško, bez roditelja i bez prebijene pare. Dastan će prvo biti pošteđen kazne zato što je stao u odbranu dečaka koji je uhvaćen u krađi jabuka, a potom će ga i usvojiti kralj Šaraman, koji je u Dastanu primetio neko dostojanstvo i veličinu. Iako je odgajan uz Šaramanove sinove Tasa (Ričard Kojl) i Garsiva (Tobi Kebel) i podučavan mudrosti i plemenitosti od strane usvojenog oca i voljenog strica (Kingsli), Dastan je ostao pomalo grubijan i odrastao je u pravog mladog ratnika.
-Ono što je mene privuklo priči je ideja da svako ima veliki potencijal – kaže Kingsli i nastavlja: – Mislim da je ovo izuzetno afirmativan Princ_od_persije_Jake_Gyllenhaalfilm, posebno za mlade – da shvate da iako možda potičete s ulice to ne znači da je vaš potencijal manji od potencijala deteta koje je rođeno u palati.
-Svet video igrice „Princ od Persije“ bio je fascinantan – kaže producent Majk Stenson i dodaje: – Ima fenomenalan aspekt fantazije, a element „Peska vremena“ koji je uveden u igricu 2003 godine bio je savršen za veliko platno. Smatrali smo da treba da imamo elemente igrice ali da treba da razvijemo sopstvenu priču, kao što smo uradili s „Piratima s Kariba“. Ali mislimo da smo ostali dosledni viziji Džordana Meknera.
Njuvel je naravno bio pozvan da režira filmsku adaptaciju Princa od Persije. Brukhajmer za njega kaže sledeće: – Majk može uspešno da režira bilo kakav žanr filma, od „Četiri venčanja i sahrane“, koji je drama/komedija, preko „Donija Braska“, pravog, žestokog uličnog filma, do „Harija Potera i vatrenog pehara“ koji je imao pravu mešavinu avanture i mitske fantazije kakvu smo i mi tražili. Želeli smo zabavan film koji će se dopasti širokoj publici, ali i nešto posebno što će se koncentrisati na likove i priču.
-Što izuzetniji, što crnji i mučniji, što približniji grešnoj ljudskoj prirodi film može da bude – to vam je dobar britanski film – kaže Njuvel.
-Ali u poslednje vreme više sam zainteresovan za velike, zabavne filmove, a „Princ od Persije: pesak vremena“ je upravo to – veliki, zabavan film – i veoma sam zadovoljan što ga imam u svom opusu.
Povezana vest:  Osvajač Zlatnog medveda u domaćim bioskopima - „Na brodu Adaman”, nežna priča o kreativnosti i mentalnoj bolesti