pored mene pula

Odlične reakcije na film Stevana Filipovića u Puli

Više hiljada ljudi u Pulskoj areni gledalo je film srpskog reditelja Stevana Filipovića „Pored mene“, na svetskoj premijeri na 62. Pulskom filmskom festivalu, a reakcije i publike i kritike su fenomenalne, saopštio je danas distributer „Taramaunt“.
Prva projekcija novog ostvarenja produkcijske kuće „Hypnopolis“ održana je sinoć u takmičarskom međunarodnom programu, u kojem se nalazi zajedno sa do sada nagrađenim ostvarenjima sa festivala u Kanu, Karlovim Varima, Berlinu…
Na konferenciji za novinare povodom svetske premijere moderator je naglasio da je ova ekipa najmnogoljudnija u istoriji Pulskog festivala. Publici se poklonilo 26 članova ekipe koji su učestvovali u produkciji filma.
Arena se nije praznila tokom predstavljanja brojne filmske ekipe, a najveće ovacije, pored reditelja Filipovića, dobili su mladi glumci i glumice: Slaven Došlo (koji igra Lazara), Nikola Glišić (Strahinja), Gorica Regodić (Isidora), ali i direktorka fotografije Maja Radošević.
Projekcija je bila ispraćena aplauzima, smehom i povremenim polu-glasnim komentarima, vezanim za sudbine i karakterizaciju likova. Gledaoci su u komentarima na film naglašavali da njegov značaj leži u ozbiljnom i poštenom bavljenju problemima mladih ljudi, odnosno na živoj, preciznoj, duhovitoj ali i potresnoj glumi mlade ekipe.
Takođe su isticali da u okvirima podžanra školske drame „Pored mene“ pleni autentičnošću i verizmom, „kao da ste zaista zavirili u jedan razred“.
O ovom filmu su u okviru selekcije Pulskog filmskog festivala izvestili svi relevantni mediji u Hrvatskoj.
Domaćoj publici film „Pored mene“ premijerno će biti prikazan 23. septembra u velikoj dvorani Sava centra.

Povezana vest:  Džek Nikolson na Crnogorskom primorju