Pozorište Boško Buha izrazilo je danas zahvalnost preminulom glumcu i direktoru tog pozorišta Miloradu Mandiću Mandi za sve što je učinio za to pozorište.

-Manda je zaspao u kostimu Kapetana Kuke, ali mi znamo da je bio Petar Pan, večiti dečak koji je mnogo želeo, mnogo sanjao i koji je neprestano leteo. Zato ipak i dalje ne verujemo da nije više sa nama, i obraćamo mu se direktno, jer znamo da može da nas čuje. Mando hvala ti, volimo te i čuvaćemo te. I čuvaćemo naše pozorište – navedeno je u saopštenju.

Povezana vest:  Urnebesna “teroristička” komedija u napadu na bioskop: “Četiri lafa (Terorizam do suza)“ u multipleksu “Kolosej” od 15. oktobra

Glumac Milorad Mandić Manda preminuo je juče na sceni pozorišta „Vuk Karadžić“. Lekari Hitne pomoći pokušali su na sceni da reanimiraju Mandića. Kako je navedeno, datum sahrane i komemoracije biće objavljen naknadno.

Mandić (55) je najznačajnije uloge ostvario je u filmovima „Lepa sela lepo gore“, „Rane“, „Točkovi“, „Mrtav Ladan“ i brojnim drugim, a ostvario je i značajne pozorišne uloge.

Povezana vest:  Dodeljene Zlatne maline za najgori film

U 21. godini postao je član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija da bi šest godina kasnije diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dečjeg pozorišta „Boško Buha“, gde je obavljao dužnost direktora od 27. februara 2014. godine. Snimio je u 1989. godini više od 270 epizoda emisije Bajka za laku noć – priče za laku noć, koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji.

Povezana vest:  Kratki igrani film inspirisan festivalom Kustendorf

Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu „S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu učinilo najpopularnijim dečjim glumcem i zabavljačem. Milorad Mandić je igrao u brojnim srpskim filmovima.