Pozorište Boško Buha izrazilo je danas zahvalnost preminulom glumcu i direktoru tog pozorišta Miloradu Mandiću Mandi za sve što je učinio za to pozorište.

-Manda je zaspao u kostimu Kapetana Kuke, ali mi znamo da je bio Petar Pan, večiti dečak koji je mnogo želeo, mnogo sanjao i koji je neprestano leteo. Zato ipak i dalje ne verujemo da nije više sa nama, i obraćamo mu se direktno, jer znamo da može da nas čuje. Mando hvala ti, volimo te i čuvaćemo te. I čuvaćemo naše pozorište – navedeno je u saopštenju.

Povezana vest:  Anime film „Porodica x Špijuna Šifra: Belo" stiže u bioskope

Glumac Milorad Mandić Manda preminuo je juče na sceni pozorišta „Vuk Karadžić“. Lekari Hitne pomoći pokušali su na sceni da reanimiraju Mandića. Kako je navedeno, datum sahrane i komemoracije biće objavljen naknadno.

Mandić (55) je najznačajnije uloge ostvario je u filmovima „Lepa sela lepo gore“, „Rane“, „Točkovi“, „Mrtav Ladan“ i brojnim drugim, a ostvario je i značajne pozorišne uloge.

Povezana vest:  Skarlet Johanson: Parižani su prosti i nevaspitani

U 21. godini postao je član beogradskog amaterskog Eksperimentalnog dramskog studija da bi šest godina kasnije diplomirao glumu na Fakultetu dramskih umetnosti u klasi profesora Vladimira Jevtovića.

Nakon diplomiranja je postao član beogradskog dečjeg pozorišta „Boško Buha“, gde je obavljao dužnost direktora od 27. februara 2014. godine. Snimio je u 1989. godini više od 270 epizoda emisije Bajka za laku noć – priče za laku noć, koje su se emitovale na nacionalnoj televiziji.

Povezana vest:  FCS u ponedeljak o rezultatima konkursa za sufinansiranje

Od 1989. do 1995. je vodio emisiju za decu „S one strane duge“, što ga je uz Branka Kockicu učinilo najpopularnijim dečjim glumcem i zabavljačem. Milorad Mandić je igrao u brojnim srpskim filmovima.