Na filmu, naravno! Ukoliko ste ikada zamišljali kako bi eventualno izgledao susret čuvenog akcionog heroja i slavnog boksera, moramo doduše odmah da razočaramo one sa bujnom maštom jer do epskog okršaja u pravom smislu reči neće doći. U skorijoj budućnosti imaćemo priliku da „ovaj par“ vidimo u filmu “Trener” (“Cornerman”) u kome će Brus Vilis glumiti lik legendarnog bokserskog trenera Kusa Damata koji je otkrio Majka Tajsona i od njega stvorio “čeličnog” šampiona. Film će biti rediteljski prvenac glumca Ruperta Frenda, poznatog po ulozi u seriji Domovina (“Homeland”).

Povezana vest:  Online platforma Austrijskog kulturnog foruma „Na drugi pogled // Auf den zweiten Blick // At Second Glance” počela sa radom

Radnja filma odigrava se u Njujorku, osamdesetih godina prošlog veka kada Damato,  koji u to vreme trenira velike bokserske šampione otkriva trinaestogodišnjeg Tajsona, sklanja ga sa ulice i preuzima starateljstvo nad njim. Prema rečima reditelja, film je priča o dubokoj ljubavi između dva vrhunska talenta, koji su ujedno dovoljno hrabri da priznaju svoje strahove jedan drugom i podstaknu sebe na ostvarenje izvanrednog uspeha. To je priča o borbi za ono u šta verujete, ali i film koji će gledaoce navesti da preispitaju pojam snage. Kus Damato je bio poznat po izjavama o strahu: „Strah je najveća prepreka učenju. Ali i najbolji prijatelj. Strah je kao vatra. Ako naučiš da ga kontrolišeš, radiće u tvom interesu, u suprotnom uništiće i tebe i sve oko tebe“.

Povezana vest:  Premijera filma "U potrazi za snom" u Sarajevu

Snimanje filma koje je najavljeno na nedavno održanom Kanskom festivalu očekuje se na jesen a još nije poznato ko će glumiti lik Tajsona. Svi sa nestrpljenjem očekuju da vide kako će se Brus Vilis snaći u ulozi ovog zaista harizmatičnog trenera. Dok film ne ugleda svetlost dana njegovi ljubitelji u Srbiji mogu da ga vide u ulozi u reklamnom spotu energetskog pića HELL ENERGY ili ulozi hirurga Pola Kersija u drami „Poslednja želja“ („Death Wish“), koja je trenutno na bioskopskim repertoarima.

Povezana vest:  Džoni Dep će glumiti gangstera u novom filmu