robert-de-niro

De Niro će režirati mjuzik rađen po filmu u kom je glumio

Robert De Niro režiraće iduće godine mjuzikl „Priča iz Bronksa“ (A Bronx Tale), koji će biti adaptacija istoimenog filma s kojim se 1993. slavni glumac prvi put oprobao iza kamere. 
Priča, čija je radnja smeštena u burnim šezdesetim godinama prošlog veka, govori o dečaku iz Bronksa kojeg tokom odrastanja prate dve snažne ličnosti – njegov otac i lokalni mafijaš. 
„Priča iz Bronksa“ je prvobitno naslata kao monodrama koju je napisao Čaz Palminteri u trenutku frustracije što ne može da dobije nijednu značajniju ulogu.
-Pošto nisu hteli da mi daju veliku ulogu, odlučio sam da je sam sebi napišsem – kazao je jednom prilikom Palminteri, koji je sa svojom predstavom postigao veliki uspeh. 
Kasnije je De Niro otkupio prava za film koji je sam režirao i u kom je glumio dečakovog oca dok je Palminteriju poverio ulogu mafijaša. Muziku za novi mjuzikl napisaće Alan Menken, poznat po tome što je komponovao pesme brojnih Diznijevih filmova, kao što su „Mala sirena“, „Lepotica i zver“, „Aladin“ i „Pokahontas“.

Povezana vest:  Klint Istvud: Režiraću do smrti