srekShrek zaradio više novca od Seks i grada 2

 

DreamWorksov animirani film „Shrek Forever After“ zadržao je čelnu poziciju na box officu drugi vikend zaredom sa zarađenih 43,3 miliona dolara, aa ukupnu zaradu odo sada iznosi 133,1 milion.

 

Tako je film o zelenom čudovištu nadmašio „Seks i grad 2“, koji se nalazi na drugom mesto sa 32,1 milion zarađenih dolara, što je daleko manje od 56,8 miliona dolara koliko je zaradio prvi deo filma o četiri drugarice na svom otvaranju.

Povezana vest:  Robert Patinson protiv Tejlora Lautnera u trci za nagradu Scream 2010

 

Na trećem mestu se nalazi još jedan debitantski film. Reč je o Disneyjevoj akcionoj bajci „Prince of Persia: The Sands of Time“.

 

Uprkos lošim kritikama većina u Hollywoodu je očekivala da će „Seks i grad 2“, čija premijera nas očekuje 1. juna u Sava centru juna, zauzeti prvo mesto po prodaji karata na bioskopskim blagajnama.

Povezana vest:  Predavanje Lusi Lenoks i japanske anime u fokusu trećeg dana JSFF-A

 

Međutim, četvrti nastavak Shreka još uvek se dobro drži i drugu nedelju zaredom. Čitave porodice hrle u bioskope kako bi pogledali poslednji nastavak filma čijim su glavnim junacima glasove pozajmile zvezde poput Mikea Myersa, Camorana Diaza, Eddija Murphyja i Antonija Banderasa.

 

Devedeset posto publike „Seks i grada 2“ čine devojke i žene, željne novih avantura popularne četvorke, javlja Associated Press.

Povezana vest:  Film "Svi znaju" sa Penelopom Kruz i Havijerom Bardemom na Moj OFF