BeranovacItraka30majPREMIJERNA TRKA MOTO ŠAMPIONATA SRBIJE NA BERANOVCU

Staničić pobrao lovorike

 

Na autodromu Beranovac kod Kraljeva juče je održana premijerna trka šampionata Srbije u brzinskom motociklizmu na kružnim stazama i moto klasik disciplini „Nagrada Kragujevca 2010“ u organizaciji Auto-moto karting kluba „Divlji“ iz Kragujevca.

Više od pet hiljada gledalaca, koliko se juče okupilo na kraljevačkom trkalištu koje je zapravo dotrajali vojni poligon za obuku vozača, prisustvovalo je uzbudljivim okršajima najboljih srpskih majstora moćnih dvotočkaša koji su na najbolji način najavili još jednu zanimljivu sezonu domaćeg motociklizma. Uzbuđenja i neizvesnih duela na beranovačkom asfaltu bilo je na pretek još u subotnjim kvalifikacijama za što bolju startnu poziciju, a sve je kulminiralo u nedelju pošto su svi takmičari pokazali ogromnu želju da se na startu šampionata ljubiteljima motociklizma predstave u što boljem svetlu.

Povezana vest:  TOP SPEED NA AUTOKOMERC KARTING CENTRU, Andrej Vs Hirvonen

Uprkos očekivanjima, u najatraktivnijoj i najjačoj klasi 1.000 štok sport poredak iz kvalifikacija nije se promenio tokom trke. Prošlogodišnji pobednik trke na Beranovcu Željko Staničić sačuvao je pol poziciju, a onda svoju prednost ispred aktuelnog prvaka u ovoj klasi Nenada Petrovića , konstantno povećavao. Već u desetom krugu Staničić je imao više od 15 sekundi prednosti što mu je omogućilo da trku mirno privede kraju.

Mnogo neizvesnosti nije bilo ni u klasi 125 sp u kojoj je Đorđe Jovanović dominirao od starta i ubedljivo trijumfovao. U ovoj trci nastupile su i tri dame, i dok su naša Vanja Jelisavljević i Julieta Lenkova iz Bugarske prošle kroz cilj, dok je njena sunarodnica Genoveva Kaneva zbog pada morala da odustane.

Povezana vest:  FORMULA 1, VN Brazila: Da li će prvak biti poznat već sutra

U klasi 1.000 hepening pobedio je Danilo Mladenović ispred Nenada Perišića i Stevana Sokole, dok je u klasi do 600 kubika najbolje vreme ostvario Nenad Stojanović, drugi je bio Marko Stošić, a treći Almir Šabanagić. U moto hepening klasi do 600 kubika trka je počela teškim padom Petra Obilića koji se ipak posle ukazane pomoći u kraljevačkoj bolnici vratio na Beranovac kako bi bar ispratio trkački dan do kraja, a trku zbog pada nije završio ni Stevan Dimitrijević, jedini Kraljevčanin u domaćem moto šampionatu. Pobeda u ovoj klasi zasluženo je pripala Almiru Šabanagiću, ispred Stevana Sokole i Darka Radonjića. Na kraju uzbudljivog trkačkog vikenda na Beranovcu, koji je, uprkos brojnim padovima i izletanjima sa staze, protekao bez težih incidenata, publika je mogla da uživa i u atraktivnom nadmetanju u moto klasik disciplini.

Povezana vest:  Borković treći u Evropi

 

Rezultati

“125 sp”: 1. Đorđe Jovanović, 2. Ratko Panajotović, 3. Aleksandar Sinđelić

“600 super sport”: 1. Nenad Stojanović, 2. Marko Stošić , 3. Almir Šabanagić “Moto hepening 600“: 1. Almir Šabanagić, 2.Stevan Sokola, 3. Darko Radonjić

“Hepening 1000”: 1. Danilo Mladenović, 2. Nenad Perišić, 3. Stevan Sokola

“1000 štok sport”: 1. Željko Staničić 2. Nenad Petrović, 3. Dragoslav Perišić