baton_sampanjac_australijaFORMULA 1

 

Baton: Alonso ne zaslužuje titulu

 

Još uvek aktuelni svetski prvak u Formuli 1, Britanac Dženson Baton, koji se u nedelju u Brazilu i definitivno oprostio od mogućnosti odbrane titule, pohvalio je momčadsku strategiju Red Bula.

I dok velik deo stručnjaka smatra da su čelnici Red Bula u završnici sezone trebali stati uz Marka Vebera, koji ima veće izglede za naslov od Sebastijana Fetela, Baton misli suprotno.

Povezana vest:  Pobeda i drugo mesto: Borković pokorio Francusku na najtežoj stazi sezone 

-Smatram da je dobro što je Red Bul dopustio obojici svojih vozača da se bore za naslov. Tako i treba da bude – istakao je MekLarenov pilot.

Podsećanja radi, Fetel je u nedelju slavio na Velikoj nagradi Brazila ispred Vebera i Fernanda Alonsa. Ferarijev vozač tako uoči zadnje trke sezone u Abu Dabiju ima osam bodova više od Vebera i 15 od Fetela. Ali, da je Red Bul podržao Australijanca u borbi za naslov i da je on u nedelju pobedio ispred Fetela, sada bi imao samo bod manje od Alonsa i znatno veće izglede za titulu.

Povezana vest:  FORMULA 1, Poredak vozača i konstruktora u Formuli jedan

Iako to nije direktno rekao, utisak je da bi Batonu bilo draže da ga na tronu nasledi jedan od Red Bulovih vozača.

-Fernando Alonso je briljantan vozač. Ali, pitanje je da li zaslužuje šampionsku titulu nakon onoga što se dogodilo u Hokenhajmu – kazao je Baton, podsetivši da je Španac na Velikoj nagradi Nemačke do pobede došao nakon što mu je prvo mesto prepustio klupski kolega Felipe Masa.

Povezana vest:  Formula 1, Novi problemi u Koreji, kran se srušio na tribinu