Ekipa filma Pored mene na crvenom tepihu u Sarajevu 1

„Pored mene“ oduševio publiku Sarajevo film festivala

Domaći film „Pored mene“, reditelja Stevana Filipovića i produkcijske kuće Hypnopolis, prikazan je u okviru programa Pretpremijere na Sarajevo film festivalu (SFF).
Kako navode iz Taramounta, glumačka i autorska ekipa filma prošetala je sinoć crvenim tepihom i izazvala veliku pažnju prisutnih medija i publike. Spontanošću i pozitivnom energijom, mladi glumci su zadivili sve prisutne i predstavili se kao nova generacija talentovanih umetnika o kojoj će pričati ceo region.
Za projekciju ovog filma u Sarajevu vladalo je veliko interesovanje, a atmosfera u prepunoj sali Narodnog pozorišta bila je fenomenalna.
Po završetku filma, publika je ovacijama i gromogasnim aplauzom pozdravila autorsku i glumačku ekipu flma.
Beogradska premijera filma zakazana je za 23. septembar u Sava Centru. Karte su puštene u prodaju i mogu se kupiti na blagajnama Sava Centra i prodajnim mestima Eventim mreže.
Olja (Hristina Popović) je gimnazijska profesorka istorije, mlada, puna entuzijazma, i zainteresovana za alternativne metode edukacije. Živi u braku sa slikarom Uglješom (Dragan Mićanović), čija je poslednja izložba izazvala burne reakcije u javnosti. Grupa huligana upravo tu izložbu vidi kao povod da je napadne. Snimak napada kače na internet.
Narednog dana, Olja otkriva da je to uradio neko od njenih učenika. Oduzima im mobilne telefone, zapreti odlaskom u policiju ako sami ne prijave krivce, i u afektu odlučuje da ih zaključa u školskoj zgradi dok to ne urade. U školi, igrom slučaja, nema ni interneta.
U želji da zajedno reše problem, ali i iz nemogućnosti da napuste školsku zgradu, učenici počinju da komuniciraju. Tokom jedne noći, o sebi i svojim drugovima iz razreda, saznaće više nego svih prethodnih godina i više nego što su ikada očekivali. Ta noć će zauvek promeniti njihove živote, stavove i razmišljanja.

Povezana vest:  Pogledajte trejler za film “Green Hornet 3D”!