lavirint 2

U pretprodaji karte za film „Lavirint: Beg kroz Zgarište“

Novi film Vesa Bola „Lavirint: Beg kroz Zgarište“ biće prikazan 10. septembra u bioskopima širom zemlje, a karte su već u pretprodaji za projekcije u Beogradu, Kragujevcu, Nišu i Novom Sadu, najavio je danas domaći distributer „Megakom“.
Film je zasnovan je na drugom delu serijala romana Džejmsa Dašnera (kod nas u izdanju Urban Reads-a). Većina glumaca iz prvog dela glumi i u nastavku, uključujući Dilana O’Brajana, zvezdu serije „Mladi vukodlak“.
Nadovezujući se na kraj prvog dela, reditelj Bol prati živote Tomasa (O’Brajen), Njuta (Tomas Brodi-Sangster) i Tereze (Kaja Skodelario) nakon bekstva iz divovskog Lavirinta, dalje razrađujući poreklo Lavirinta i Tomasovu ulogu u svemu tome. 
Priča je i dalje smeštena u mračnu, postapokaliptičnu budućnost. U novom poglavlju ove epske sage Tomas i Ledinaši koje predvodi moraju da se suoče sa najvećim izazovom do sada – misterioznom i moćnom organizacijom „WCKD“.
Publika saznaje da postoji mnogo veći svet koji čeka Tomasa i Ledinaše, svet koji je razorilo sunce i smrtonosni virus. Ovi mladi ljudi moraju da pronađu svoje mesto u tom svetu i shvate kako mogu da ga srede. Ledinaši su od velikog značaja za nekoliko različitih grupa i rastrzani su između odluke da spasu svet i osiguraju ličnu slobodu.
Nastavak filma nudi odgovore na mnoga postavljena pitanja iz prvog dela, navodi se u najavi. 

Povezana vest:  VELIKA ŠANSA ZA SRPSKI FILM: Producenti iz Srbije ostvarili značajnu saradnju u Rusiji