skola karling 02092015 0004

KARLING

Održan čas karlinga u Sportkoj gimnaziji

U Sportskoj gimnaziji na Senjaku održan je čas karlinga učenicima. U prepunoj hali đacima su se obratili Radosav Nikolić – direktor Sportske gimanzije, predsednica Svetske karling federacije Kejt Kejtnes i Marko Stojanović – predsednik Nacionalnog saveza za karling Srbije sa članovima Saveza i sportistima. Prezentaciju je držao Skot Arnold Oficir zadužen za takmičenja i razvoj u Svetskoj karling federaciji i jedan od najboljih kanadskih trenera za rad sa mladima.

-Srećan sam što sam mogao da ugostim predsednicu Svetske karling federacije s obzirom da je karling jedan od sedam zimskih olimpijskih sportova.  U našu školu idu dvojica reprezentativaca u karlingu što je velika stvar i nadam se da će izgradnjom hale karling biti još popularniji u Srbiji – rekao je Radosava NIkolić, direktor Sportske gimnazije.

Povezana vest:  KUGLANJE, Određeni učesnici Svetskog kupa u Zalaegersegu

Kejt Kejtnes je sa Markom Stojanovićem posetila i Sportsko društvo Crvena zvezda kao i muzej FK Crvena zvezda a ugostio ih je Igor Milojević – generalni sekretar SD Crvena zvezda i profesor Mile Samardžić.

-Drago mi je što je ovoliko dece prisustvovalo prezentaciji u Sportskoj gimanziji i što je pohađaju dvojica karling reprezentativaca Srbije. U Sočiju je osnovan Olimpijski univerzitet tako da se nadam da će, možda i dobiti stipendiju za Univerzitet u Sočiju. U karlingu želimo da se što više ljudi bavi karlingom jer je to najbrže rastući olimpijski sport – rekla je Kejt Kejtnes.

Povezana vest:  STRELJAŠTVO, Dvadeset godina Novog Beograda Ušće za ponos

Predsednik Nacionalnog saveza za karling Srbije Marko Stojanović bio je zadovoljan posle prezentacije karlinga u školi.

-Karling može da bude posebno zanimljiv mladima, srednjoškolcima, što je na programu Zimskih olimpijskih igara mladih, za uzrast od 15 do 18 godina. Igraju i mešovite ekipe, sačinjene od dečaka i devojčica. Na Zimskim Olimpijskim igrama u Koreji 2018 na programu je i po prvi put nova disciplina mešovitih parova. Takođe ćemo sa izgradnjom hale u Surčinu moći da razvijamo sve discipline – rekao je Marko Stojanović.

Povezana vest:  Ministarka Samardžić Marković posetila SD Partizan

skola karling 02092015 0005