Misija Srbije u Brasovu sa  generalnim sekretarom OKS Djordjem Visackim

Večeras svečano otvaranje XI Zimskog EYOF-a, zastava Srbije u rukama Strahinje Stanišića

U rumunskom gradu Brašovu večeras će biti otvoren XI Zimski Evropski olimpijski festival mladih. Svečana ceremonija otvaranja počeće u 19.30 (po lokalnom vremenu), a zastavu Srbije u defileu nacija nosiće skijaš Strahinja Stanišić.
Ova odluka doneta je na jutros održanom sastanku Misije OKS na kojoj je članove Tima Srbije pozdravio i generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki.
-Nadam se da će vam ovo takmičenje dati značajno iskustvo koje će vam kasnije značiti i u seniorskim karijerama. Želim vam puno uspeha i sreće na takmičenju i da na najbolji način predstavite Srbiju, kako na stazi tako i van nje – rekao je Đorđe Višacki, generalni sekretar OKS.
Predstavnici Srbije u alpskom skijanju Strahinja Stanišić, Marko Stevović, Viktor Raković i Vanja Starčević danas su imali prvi zvanični trening i priliku da se upoznaju sa stazom na kojoj će u utorak 19. februara startovati u trci veleslaloma, dok prvi zvanični trening sutra očekuje i Dženisa Avdića, jedinog predstavnike Srbije u biatlonu.
-Danas smo imali prvi zvanični trening i upoznali se stazom. Prvi utisci su da je staza zadovoljavajuća i da će naši takmičari moći da pruže svoj maksimum. Atmosferta u ekipi je odlična. Sutra ćemo saznati startne brojeve, a nakon toga ćemo moći i da procenimo kakve su šanse za visok plaman – rekao je Miloš Tomić trener skijaškog tima Srbije.

Povezana vest:  BIATLON, Zajceva pobednica potere na 10 kilometara u Hohfilcenu