11 kids fest

11. Kids fest organizuje konkurs „Mi smo glumci“, žiri konkursa Sara Jovanović, Darko Bajić i Denis Murić

11. Dečiji filmski festival Kids fest održaće se od 19. do 25. oktobra. U susret novom izdanju, najpoznatiji dečiji filmski festival raspisuje konkurs pod sloganom „Mi smo glumci“. Pozivamo decu koja vole da glume i pevaju, da snime skeč iz omiljenog igranog ili animiranog filma u trajanju do 90 sekundi i osvoje vredne nagrade!

Najmlađi ljubitelji filmova uz pomoć roditelja, učitelja ili nastavnika treba da postave video na youtube kanal i pošalju adresu videa (link) na mejl [email protected] Filmove koji su u skladu sa propozicijama konkursa i pravilima korišćenja usluga sajta youtube, objavićemo na Mcf Megacom Film youtube kanalu, kao i medijskim kanalima Kids festa. U najuži izbor će ući filmovi sa najvećim brojem glasova na facebook stranici KIDS FEST – Dečiji filmski festival. Glasanje na fb stranici počinje 12. oktobra i završava se 16. oktobra u 12h.

Povezana vest:  Ministarka podržala Bjelogrlićev projekat

Tri najbolja video rada biće prikazana na svečanom otvaranju, a pobednika konkursa proglasiće stručni žiri koji čine ambasadorka 11. Kids festa Sara Jovanović, reditelj Darko Bajić i glumac Denis Murić.

Pobednik konkursa osvojiće tablet uređaje za celo odeljenje, drugoplasirani osvaja Dexy Co vaučer u vrednosti od 15.000 dinara, a trećeplasirani osvaja karte za celo odeljenje za neku od projekcija u Dvorani Doma Sindikata.

Povezana vest:  Priznanja Fajnsu i Kronenbergu na festivalu u Londonu

Tokom 11. Kids festa biće prikazana najkvalitetnija filmska ostvarenja koja dolaze iz celog sveta, za decu predškolskog i školskog uzrasta. Među ostvarenjima su igrani filmovi sa svetskih festivala, dokumentarci o prirodi, priče o neobičnim prijateljstvima, uzbudljive avanture, kao i animirani 3D filmovi studija „20th Century Fox“. Najmlađi će biti u prilici da nesmetano uživaju u avanturama animiranih junaka, jer je većina filmova na Kids festu sinhronizovana na srpski jezik.

Pored uzbudljivog filmskog programa, 11. Kids fest donosi veliki broj radionica u kojima deca mogu da se zabavljaju uz klovnove, animatore i druge zanimljive aktivnosti. Tokom uzbudljivih sedam dana, najmlađi posetici bioskopskih sala zaviriće u neke neverovatne i do sad neispričane filmske priče.

Povezana vest:  SINEMANIJA 2011, Film Vudija Alena "Ponoć u Parizu" na Sinemaniji

U Beogradu se 11. Dečiji filmski festival održava u bioskopima „Cineplexx Ušće Shopping Center“, „Cineplexx Delta City“, „Roda Cineplex“, ,,Dvorani Doma Sindikata“ i u bioskopu ,,Fontana“, u Novom Sadu u bioskopu „Arena Cineplex“, u Kragujevcu u bioskopu „Cineplexx Kragujevac Plaza“, dok će u Nišu centar dešavanja festivala biti bioskop „Vilin Grad“. Pored pomenutih gradova revija Kids fest filmova održaće se i u preko 30 gradova širom Srbije.

Za više informacija posetite zvanični sajt Kids festa: www.kids-fest.com