setnja po sumi

„Šetnja po šumi“‘ sa Robertom Redfordom u bioskopu

Novi film sa slavnim Robertom Redfordom „Šetnja po šumi“ stiže u domaće bioskope 22. oktobra, najavio je danas „Stars Media International“.
Reditelj ove avanture, drame i komedije je Ken Kvapis, a uz Redforda igraju
Nik Nolti i Ema Tomson.
Prema sinopsisu, poznati putopisac Bil Brajson (Redford) ima srećnu porodicu, ali umesto da uživa u zasluženoj penziji i ljubavi lepe supruge (Tomson), kreće na put poznat kao Apalačka staza. Kroz Apalačke planine put dug 3.500 kilometara ide preko nekoliko američkih država, uglavnom ga čine nepristupačne šumske staze, zarasli putevi, ali prolazi i kroz nekoliko gradova.
Na putu mu se nakon nekog vremena priključi bivši prijatelj Kac (Nolti) koji je u večnom sukobu sa zakonom. Put vidi kao priliku da izbegne plaćanje nekih starih dugova i doživljava ga kao svoju poslednju avanturu.
Problem je u tome što prijatelji potpuno različito doživljavaju reč „avantura“ i kada sebe dovedu do ivice, prava zabava počinje, navodi se u najavi.
Film baziran na memoarima Brajsona prikazuje priču o dva muškarca koji na putu u divljini susreću urnebesne likove, divlje životinje i po život opasne situacije koje će testirati granice njihovog prijateljstva.
Reditelj objašnjava: „Kada sam prvi put pročitao „Walk in the Woods“ bio sam zapanjen činjenicom da ovo „dvokarakterno ostvarenje“ zapravo ima tri glavna lika: Brajson, njegov stari prijatelj Kac i sama Apalačka staza. Upravo sam režirao avanturu „Big Miracle“, koja suprotstavlja likove ekstremnoj životnoj sredini Severne Aljaske usred zime i uvideo sam priliku da ispričam još jednu priču u kojoj prirodni svet igra važnu ulogu“.
Kvapis dodaje da je, kao i Brajson, osetio jak nagon da ide u šumu, bukvalno i figurativno, žudeći da isključi računar, skloni mobilni telefon i da ima neposredno iskustvo prirode.

Povezana vest:  Film 8 minuta vas vodi na putovanje kroz vreme