benedict cumberbatch

Benedikt Kamberbač Deda Mrazu: Mogu li da dobijem svetleći mač?

Britanski glumac Benedikt Kamberbač pridružio se danas inicijativi nekolicine drugih umetnika u slanju pisama Deda Mrazu, pa je tako od darežljivog dedice tražio da podari „malo magije“ svoj deci sveta.
-Deci je potrebno malo magije koja će ulepšati svet u kom se granice između nevinosti i odgovornosti, razdragane mašte i hladne stvarnosti odraslih, pune prepreka, neprestano sužavaju“, naveo je glumac koji se proslavio ulogom Šerloka Holmsa u istoimenoj TV seriji.
„Ono što od tebe tražim je da pokloniš malo više vremena deci da budu deca – istakao je on, završivši svoje pismo u šaljivom tonu:
-Molim te, da li bih konačno mogao da dobijem onaj svetleći mač?
Pismo Deda Mrazu uputio je i pevač grupe Radiohead Tom Jork, koji smatra da bi ove godine predstavnici naftnih kompanija i političari trebalo da ostanu bez darova.
-Dragi Deda Mraze, nisam ti odavno pisao, Nadam se da si dobro i da ima puno snega u Laponiji. Ovde uglavnom pada kiša – započinje svoju poruku britanski muzičar.
-Da li možeš deci da pošalješ malo nade u budućnost? To je veoma važno. Ne tražim ti da rešiš probleme čovečanstva. To su naši problemi. Ali bi možda ove godine mogao da direktore naftnih kompanija i političare čiji uticaj oni kupuju ostaviš bez poklona? – piše Jork, poznat po svom angažmanu protiv globalnog otopljavanja.
Njegova koleginica Eni Lenoks, pak, traži pomoć za izbeglice.
-Bi li mogao da učiniš da čitave generacije ne budu primorane da beže iz svojih gradova i sela u ratom zahvaćenim zemljama, od Sirije do Nigerije? – napisala je.
-Da li bi mogao da uliješ malo razuma i saosećanja u srca kriminalnih profitera mržnje, krvoprolića i rata? Hvala Deda Mraze, zaista se nadam da postojiš za nas odrasle – zaključuje pevačica.
Kamberbačevo, Jorkovo i Lenoksino su samo neka od pisama poznatih ličnosti koja su objavljena juče u okviru tradicionalne manifestacije „Letters Live“, čiji je cilj da podstakne pisanje pisama u eri imejlova, sms i drugih elektronskih poruka.
Pisma poznatih se javno čitaju, a čitači su mahom i sami poznati umetnici. Prošle godine pisma Dejvida Bouvija, Mardž Simpson, Gandija, Elvisa Prislija, Ričarda Bartona i Če Gevare čitali su naglas Ian Mekelen, Kajli Minog, Rasel Brand, Ben Kingsli i sam Kamberbač.

Povezana vest:  Plavi voz stiže u bioskope