crna misa dzoni dep

Film „Crna misa“ stiže u bioskope 29. oktobra

Film „Crna misa“ Skota Kupera, sa Džonom Depom u glavnoj ulozi, biće od 29. oktobra na repertoaru domaćih bioskopa, najavila je danas kuća „Blitz Film & Video“.
„Crna misa“ je istinita priča o jednoj od najdućih i najskandaloznijih kriminalističkih saga u SAD-u čiji je protagonista zloglasni gangster Džejms „Vitni“ Baldžer.
Dep je lik gangstera Vitnija Bladžera izgradio do perfekcije, vizuelno i karakterno, te mnogi koji su pogledali trejler za film nisu prepoznali popularnog glumca.
Baldžer je gangster irskih korena, koji je više od 20 godina igrao dvostruku igru – bio je jedan od najvećih američkih kriminalaca i istovremeno imao podršku prijatelja iz detinjstva, najvažnije osobe bostonskog FBI-a.
Njihov dogovor, kojim je Baldžer postao FBI-jev doušnik, omogućio mu je da učvrsti svoju moć i da vremenom zapravo postane FBI-ev najveći neprijatelj i provede 16 godina na listi najtraženijih zločinaca.
U filmu, pored Depa, igraju Benedikt Kamberbač, Džoel Edgerton, Kevin Bejkon, Džesi Plemons, Dakota Džonson, Piter Sarsgard i drugi.

Povezana vest:  U mraku - dirljivi dokumentarac o rudarima premijerno na Beogradskom festivalu dokumentarnog i kratkometražnog filma