Jake_Gyllenhaal_1Premijerno prikazan „Princ od Persije“

Film „Princ od Persije: Pesak vremena“ britanskog reditelja Majka Njuvela, inspirisan istoimenom kompjuterskom igricom, premijerno je prikazan 2. juna u Centru Sava. Radnja epske akcione avanture, u produkciji kompanija Volt Dizni Pikčers i Džeri Brukhajmer Films, smeštena je u mitske predele Persije 6. veka, medju peskovitim dinama i očaravajućim gradovima.

Povezana vest:  "ODRASTANJE" OD 19. FEBRUARA U BIOSKOPIMA

Prema sinopsisu, Dastana, uličnog nestaška, bez roditelja, usvaja kralj Šaraman. On vremenom odrasta u pravog mladog ratnika, koji biva prinudjen da se udruži sa misterioznom princezom kako bi zaštitili antički bodež koji ima moć da oslobodi Pesak vremena – dar od bogova koji može da vrati vreme unazad i tako omogući onome ko ga poseduje da vlada svetom.

Povezana vest:  Rejf Fajns: Novi Bond od oktobra

U realiziciji pojedinih scena akcije, kojima film obiluje, reditelj se poprilično držao igrice, prenoseći pojedine „akrobacije“ glavnog junaka direktno iz sveta kompjutera na veliko bioskopsko platno, dok sama radnja filma odudara od igrice. Iako je priča u mnogome promenjena, film, koji je beogradska publika pozdravila aplauzima, se najvećim delom bazira na prvom delu igrice, a korišćeni su pojedini motive i iz druga dva dela.

Povezana vest:  Zombi šetnja u Beogradu 13. oktobra

U filmu igraju Džejk Džilenhal, Džema Arterton, Ričard Kojl, Tobi Kebel, ali i Ben Kingsli i Alfred Molina.

Film je na redovnom repertoaru domaćih bioskopa od 3. juna.